Migránsadó és börtön egy szendvicsért

2018. július 16. 07:10

Odáig jutottunk, hogy börtönnel fenyegetheti azt a hatalom, aki egy tál ételt ad egy éhes embernek.

2018. július 16. 07:10
Kalmár Szilárd
Mérce.hu

„Miként működtünk pontosan? Mi kikapcsoltuk ebből a rendszerből a közvetlen pénzadományokat. Online táblázatot vezettünk arról, hogy milyen alapanyagokra van szükségünk és arra kértük  támogatóinkat, hogy ezeket vásárolják meg online áruházakban és küldjék egyenesen hozzánk. A rendszer szinte tökéletes volt, minden segítő tudta, hogy készpénzt nem fogadunk el, mert az azonnal  megkérdőjelezi a kezdeményezés hitelességét. A hazai segítés teljes időszaka alatt így jártunk el, internetes csoportunk tízezer fős lett, rendszeresen legalább százötven ember támogató munkájára számíthattunk. Mi elkészítettük alapanyagokból a melegételt és a szendvicseket, de sok helyen az is jól működött, hogy készételt rendeltek azokra a helyekre, ahol a menekültek hosszabb időn át tartózkodtak, pihentek.

Felfogni is nehéz, hogy mára odáig jutottunk, hogy börtönnel fenyegetheti azt a hatalom, aki egy tál ételt vagy egy szendvicset ad egy éhes embernek – köztük rengeteg gyermeknek is. A vészkorszak legszégyenteljesebb időszakát idézi az a törvény, amely börtönbüntetéssel fenyegeti a segítőket.

Ráadásul olyan törvényi szigorról van szó, amely puszta létével szinte felszólít minket arra, hogy ha úgy adódik, törvénysértő módon segítsünk, mert nincs az a törvény, amely felülírhatja a legmagasabb szintű emberi értékeinket, a társadalmi szolidaritást és a humanizmust.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2018. július 17. 10:41
Kétmillió ember azért indult el európába életveszélyes lélekvesztőkön, mert: 0. A Mutti hívta őket, jelezve ezzel hogy senki nem fogja megállítani őket menet közben. 1. az embercsempészek leadták a drótot az alapítványok hajóinak, hol és merre vegyék fel őket, még a Líbiai partok közelében. 2. az alapítványi hajók költséghatékonyan tudták tömegével Olaszországba szállítani őket. 3. megkapták a telefonokat és térképeket, szintén segítő alapítványi emberektől, hol és merre menjenej, melyik országban kit hívjanak. 4. útközben időről időre ott álltak a segítő emberek kajával és innivalóval. 5. útközben végig ott vannak a segítő emberek, akik fellépnek a migránsok érdekében, ha bármelyik ország érvényesíteni próbálná a törvényt. Te, kedves panaszkodó "segítő ember", A RENDSZER ÉSZE VAGY. Miattad is indult el annyi ember, miattad is túlterhelték a csónakokat, és miattad is fulladtak azok a tengerbe, akiknek nem sikerült. A partra vetett holttestek képeit nézegesd. Az ilyen eseteket nem azzal lehet elkerülni, ha szendvicseket osztogatsz te marha! Azzal csak a saját lelkiismereted előtt pózolsz, hogy te milyen rendes ember is vagy! Az ilyen eseteket azzal leleht elkerülni, ha nem bátorítunk több millió (alacsony IQ-val élő) embert az utazásra túlterhelt csónakokon! Ha a világháborús tábori szakács bűnös, ha a háborús időkben civil vasutas bűnös, "mert a tömegek halálát okozó rendszer része volt", AKKOR TE IS BŰNÖS VAGY, MERT A TÖMEGEK HALÁLÁT OKOZÓ RENDSZER RÉSZE VAGY. Bocsánat a nagybetűkért, remélem így felfogod végre azt amit rajtad kívül mindenki ért.
Agricola
2018. július 17. 10:12
Kalmár Szilárd így tolmácsol magyarról magyarra: "Odáig jutottunk, hogy börtönnel fenyegetheti azt a hatalom, aki egy tál ételt ad egy éhes embernek." Nem jutottunk odáig, csak addig, hogy olyan gyalázatos hazugok, mint Kalmár Szilárd, megrontották a szavak becsületét. „Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát. Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét. " Karinthy Frigyes
matykox
2018. július 16. 19:33
Na, ilyen egy beteg libsi agy szüleménye, amit ez a velencei kalmár is itt produkál. Kórtani eset.
nyugalom
2018. július 16. 17:25
Ez az alak szandekosan vagy szuletett kreten?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!