Ívek a zsákban

2017. december 23. 10:12

Az elmúlt három év menekültellenes kampányai miatt a kormánymédián okosodó állampolgárok között a félelem- és a gyűlöletérzés már tapintható, a lappangó erőszak itt van közöttünk.

2017. december 23. 10:12
Mangel Gyöngyi
Magyar Nemzet

„Az elmúlt három év menekültellenes kampányai miatt a kormánymédián okosodó állampolgárok között a félelem- és a gyűlöletérzés már tapintható, a lappangó erőszak itt van közöttünk. Az állandó harckészültség miatt félünk a migránsoktól, a menekülőktől, Brüsszeltől, Sorostól, az Európai Uniótól, a Soros-bérencnek nevezett ellenzéki politikusoktól, a civilektől. Az utóbbi napokban a pécsi, a debreceni, a székesfehérvári testület hozott civilellenes határozatot, majd csatlakozott hozzájuk Szita Károly kaposvári polgármester, a Megyei Jogú Városok Egyesületének elnöke, aki más települések önkormányzatait is rávenné a hasonló véleménynyilvánításra. Mondván, jobb félni, mint megijedni. Ami azért is érdekes, mert mielőtt a Fideszhez csapódott volna, a rendszerváltás környékén még zöld civil szervezetekkel közösködött Szita, zöldpárt alapításában segédkezett.

A másik kártékony hatás, hogy a menekültellenesség felszítása az igazi kérdésekről tereli el a figyelmet. Nem csupán az égető szociális, egészségügyi, oktatási, földügyi és környezeti problémákra gondolok. Arra is, hogy a globális menekültválság okairól és a lehetséges hozzáállásról tisztességesen kellene beszélgetnünk egymással. Senki nem vitatja, hogy napjaink népvándorlása rendkívül súlyos, számtalan régiót, országot, földrészt érintő kihívás. Okai a helyi háborúk, a politikai és vallási üldözés, az éghajlatváltozás, az éhezés, a növekvő egyenlőtlenségekkel járó szegénység. Világjelenségről van szó, a problémát egyetlen ország sem tudja egyedül megoldani.

Hazánkban a gyűlöletkampány helyett arról kellene diskurzust folytatni, hogy melyek a népvándorlás okai, ki az igazi menekült, ki a gazdasági bevándorló. Hogy mi a különbség, ha a háború, a börtön és az éhhalál elől menekül valaki, vagy a remélt gazdagság, a nyugati élet csábítja. Hogy mit tehetnek a szakhatóságok a potenciális terroristák kiszűréséért. Hogy a menekültügyi eljárásra várakozók számára hogyan lehet emberséges körülményeket biztosítani. Hogy mit tesz Magyarország az éghajlatváltozás ellen, azért, hogy kevesebb legyen a klímamenekült. Vitassuk meg azt is, hogy miért kell azonnal beszüntetni a letelepedési kötvényeket, és hogy miért indulnak el hazánkfiai Nyugat felé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2017. december 25. 16:24
Szerepel benne a ballibbant bullshit össze "kötelező eleme": „menekültellenes; gyűlölet; civilellenes; szociális, egészségügyi, oktatási, problémák; gyűlöletkampány; háború, a börtön; éhhalál elől menekülők; menekültügyi eljárás emberséges körülményei; letelepedési kötvények; miért indulnak el hazánkfiai Nyugat felé.” Ezt így simán megírhatta volna egy számítógép is (lehet, így is volt)
tevevanegypupu
2017. december 25. 07:59
Esetleg tanulmányozzák Simicska (a kis Simicskáét is) és Vona Gábor nyilatkozatait, plakátjait..és keressenek csak valamiben is hozzá hasonlót a fidesztől..Olyan gyűlölködést és gyalázkodást egyik párt sem enged meg magának mint a Jobbik..a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és hírharsonáik. Igaz ezért fizetik őket.
Peter8811
2017. december 24. 11:10
Ívek a zsákban Gyűlölet Izsákban. Na ilyet találjál ki, Gyöngyike!
szekula
2017. december 24. 05:59
Jut eszembe, Konrád György is rendszeresen érvényeseket mond a témában - ballib létére: http://mandiner.hu/cikk/20151117_konrad_gyorgy_a_menekultkerdesrol_korrekciora_szorul_az_ertelmiseg_gyanutlan_gondolkodasmodja https://888.hu/article-konrad-gyorgy-az-iszlam-nem-osztja-az-europai-ertekrendszert Szóval abba kéne hagyni ezt a "miért hallgat a baloldal testületileg" mémet, mert nem hallgat. A tényleges értelmiségiek bizonyosan nem, max a megélhetési zsurnaliszta blöfferek, de tőlük nem is vártunk soha semmi tartalmasat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!