A hangoskodók és a hat százalék

2017. szeptember 01. 11:44

A magyar kormány családtámogatási, adó- és társadalompolitikai intézkedéseinek köszönhetően az EU tagállamainak döntő többségénél sokkal nagyobb mértékben képes megtartani a lakosságát.

2017. szeptember 01. 11:44
Budai Tamás
Magyar Idők

„Érdekes, hogy a magyarokat legnagyobb arányban fogadó Nagy-Britanniából is távozott a lakosság 7,6 százaléka, míg Portugáliában több mint 22 százalékos ez az arány. Nem csoda, hogy Péter barátom egy luzitán lánnyal találkozott Londonban. Statisztikai alapon erre volt esély.

Egyértelműen látszik tehát, hogy a helyzet egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek a hangoskodók lefestik. Európai összevetésben jóval átlag alatti a magyarok elvándorlása. Sőt, a hatszázalékos arány éppen azt jelzi, hogy Magyarország, teszem hozzá halkan: a magyar kormány családtámogatási, adó- és társadalompolitikai, munkahely-teremtési, illetve egyéb támogató intézkedéseinek köszönhetően az EU tagállamainak döntő többségénél sokkal nagyobb mértékben képes megtartani a lakosságát. Mindezt úgy, hogy egyébként az uniós tagságunkból fakadó egyik fontos lehetőség a munkaerő szabad áramlása.

Péter barátom közben visszarepült a ködös Albionba, de megbeszéltük, hogy legközelebb feleségemmel én látogatom meg őt. Csak a hangoskodók nehogy ránk süssék, hogy mi is politikai üldözöttek vagyunk…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karajos
2017. szeptember 01. 16:56
Ezekben a számokban benne vannak azok is, akik 1989 elött (tehát 1956 és az azt követö években) mentek el. Igy nézve 6% sok vagy kevés? Ezek az emberek rendszeresen hazalátogatnak, otthon pénzt költenek (nem is keveset). Egy ilyen magyar mennyiben járul hozzá az otthoni gazdaság eredményeihez? Konkrét példa: ismerek egy illetöt, évente 6-szor jön haza, itt évente 12'000 svájci frankot költ. Ez 3.2 millió forint, majdnem egy itthoni munkavállaló megélhetését biztositja. Mi ezzel a baj? A 6% tehát "Orbán elöl menekült"?? Svájcban pontos számok vannak a külföldön élö svájciakról: https://www.eda.admin.ch/content/dam/eda/de/documents/publications/AuslandschweizerinnenundAuslandschweizer/Auslandschweizerstatistik/2016-Auslandschweizerstatistik_de.pdf Svájcon belül kb. 6.5 millió svájci él, külföldön további 774'923 (2016 végén). A 7.27 milló svájci 10.6%-a él külföldön. Az emberek egyszerüen élnek a lehetöséggel és mozognak a világban. Egy magyar ellenzéki libsi persze ezt nem akarja igy látni.
balbako_
2017. szeptember 01. 16:41
Pláne amikor olyan statisztikákat kotlanak. A Portfolio kotlott is egy 600 ezres "statisztikát" amiben elismerik a kapott adatokat "becsléssel" kiegészítették, persze felfelé turbózva http://www.portfolio.hu/gazdasag/ide_vezetett_a_tomeges_kivandorlas_tobb_magyar_lepett_le_mint_gondoltuk.1.260665.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201709
Pinter68
2017. szeptember 01. 13:44
Ja, persze, propagandista faszfej! Nyilván azért és még véletlenül sem a magyarok tradicionálisan alacsony mobilitási hajlandósága miatt, ugye? Mit törhetik az kis agyukat rajta, hogy ebben a nagy szarkupacban találjanak valamit, amit megpróbálhatnak a kormány eredményeként eladni.
bunko_jobbos
2017. szeptember 01. 12:47
Minden kivándorolt veszteség nekünk, itt maradóknak. Persze csak akkor, ha véglegesen kint ragad, amire szerintem 30-40% esély van. De a mai világban ez ellen jogi eszközökkel nem sok mindent tehetünk. Egy megoldás van: minél gyorsabban közelítünk gazdaságilag a nyugathoz. Persze ezt könnyebb mondani, mint tenni. Ha most 4% lesz a növekedés, akkor is évtizedekre vagyunk. Most hiányzik igazán a 2000-es évek elejének kihagyott ziccere. Mikor a tótoknál évi 10% volt a növekedés, nálunk1,2 hitelből. De nincs más választásunk: dolgozni és reménykedni, hogy a többiek elbasszák. (Mint ahogy a szlovákok is úgy tudtak megelőzni minket, hogy elbasztuk). Visszafelé is csak ez az egy lehetséges út van. A sok bevándorló miatt már élhetetlen lesz, kiosztanak sok pénzt segélyekre stb. De akkor is sokáig fog tartani. Lehet gyorsabb utat is ígérni a felemelkedésre, mint pl. Kossuth tette, csak hát hazudott, mégis Széchenyinek lett igaza: aprólékos, kitartó szorgalmas munka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!