Elég volt! Nyílt levél az olimpikonoknak és az összes magyarnak!

2016. augusztus 13. 14:28

Külföldön a csodájára járnak a magyar nemzetnek, hogy hogyan lehet képes ilyen sportcsodákra egy ilyen apró ország. Az éremtáblán Spanyolországot, Olaszországot, Kanadát előzzük meg, a magyar mégis elégedetlen.

2016. augusztus 13. 14:28
Kőfalvi Dániel
Nemzeti Sport

„Tegyük fel, azt mondja valaki, megkapod álmaid munkáját, ezért cserébe csak egy kétperces interjún kell részt venned, amire van 364 napod felkészülni, viszont tökéletesen kell teljesítened. És ugyanarra a munkára még harmincan jelentkeznek melletted, szintén ugyanígy készülnek, és ők a világ legjobbjai.

Biztosan nem hibáznál? Egyszer sem? Egy nyelvbotlásod sem lenne? Elvégre erről álmodsz egész életedben…

Tegyük fel a lehetetlent! Hibázol, nem Te kapod az állást. Jobban éreznéd magad, ha ezrek írnák a Facebook-oldaladra, hogy elrontottad? Jobban menne attól legközelebb?

Vagy az segítene, ha azok, akik miatt küzdesz, azt mondanák: »Semmi baj, büszkék vagyunk rád!«?

Tízmilliós ország vagyunk, mégis sorra nyerjük az aranyakat, az érmeket. Külföldön a csodájára járnak a magyar nemzetnek, hogy hogyan lehet képes ilyen sportcsodákra egy ilyen apró ország. Az éremtáblán Spanyolországot, Olaszországot, Kanadát előzzük meg, a magyar mégis elégedetlen.

Olimpikonok, hozzátok szólunk!

Küzdjetek, de ne csak az országért, magatokért is, ez a Ti életetek, amibe nekünk, egyszerű szurkolóknak semmi beleszólásunk. Engedjétek el a megfelelést, az elvárásokat! Örülünk az aranynak, az ezüstnek és a bronznak is, de soha senkit sem fog érdekelni az, hogy hányadik helyen végeztek, ha a szíveteket, lelketeket kiteszitek ebben a néhány napban, és mindig igyekeztek erőfeszítést tenni azért, hogy folyamatosan fejlődjetek, újra és újra legyőzzétek önmagatokat.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vörös Gyuláné
2016. augusztus 13. 21:50
Igen, nem az olimpikonok, hanem a mi örömünk ellen szurkolsz...
Kardinális
2016. augusztus 13. 18:49
http://www.feed2allnow.eu/type/football.html http://www.batmanstream.com/football-live-streaming-video-2016-17.html
Karbantartó9
2016. augusztus 13. 17:33
a magyaraok...? Akkor most lehet fentiekhez hasonlóan általánosítani Joav Blum (Sukoró) alapján? Vagy sztojka iván (veszprémi gyilkos) alapján? Esetlg anyád pics.ját, te barom, azt magyarozd. Te hülye hungarofób seggfej.
Sulammit
2016. augusztus 13. 17:20
Azért nem vagyunk "apró ország". Nézzél már a térképre. Talán az elégedetlenségünk visz bennünket előre. Igen elégedetlen vagyok Kővágó Zoltánnal, mert háromszor lépett be és így nem tudott javítani. A versenytársai egyre nagyobbakat dobnak, ő pedig egyre csak belépeget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!