Nemzeti ünnep, vagy amit akartok

2016. augusztus 26. 11:55

A mostani ünnepet külön bearanyozta az érdemrend visszaadási roham. Az ok ismert: Bayer Zsoltot kitüntették és ettől egycsapásra mindenkinek elmenetek otthonról. A baj kétféle tünetcsoport formájában jelenik meg.

2016. augusztus 26. 11:55
Aristo
Aristo

„A mostani ünnepet külön bearanyozta az érdemrend visszaadási roham. Az ok ismert: Bayer Zsoltot kitüntették és ettől egycsapásra mindenkinek elmenetek otthonról. A baj kétféle tünetcsoport formájában jelenik meg.

Bayer ellenfeleinek egy része visszaküldi a kitüntetést az adományozónak. Illetve egészen pontosan nem annak, mert ők vagy a D-209-estől kapták, vagy a Pojácától, és nekik – szerencsére – már nem lehet visszaküldeni. Ezzel nincs mit kezdeni, az övék, oda küldik ahová akarják. Olvastunk olyan emberről, aki a kémiai Nobel-díját veszítette el a makaó nevű szerencsejátékon, ez mégiscsak egy becsületesebb eljárás.

Az érdemrend-fóbiában szenvedők egy másik része viszont írásműveket követ el, melyeknek lényege ismét csak kétféle. Az egyik a régi megszokott rasszizmussal, antiszemitizmussal és homofóbiával operáló vonal. Eszerint a derék skribler folyamatosan és visszaesőként elköveti ezeket a bűnöket és nem érdemli meg, hogy a hon oly nagyszerű fiaival együtt bírja e kitüntetést, mint Marjai elvtárs (Kádár egyik miniszterelnök-helyettese, központi bizottsági tag stb.) vagy Fekete János elvtárs (a Magyar Nemzeti Bank egykori elnökhelyettese, aki Lektor fedőnéven jelentett a Belügyminisztérium II/4-es hírszerző osztályának, egyébként pedig államadósságunk atyja). Ők persze már nem fogják visszaküldeni, hiszen eltávoztak, hogy az elé a bíróság elé álljanak, melyet mi magunk elmulasztottunk felállítani.

Ezeket figyelembe véve talán Bayer Zsoltnak kellett volna elutasítania a kitüntetést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. augusztus 26. 21:22
Aristo cikke! zseniális,én végig mosolyogtam és néha azért felröhögtem.
catalina9
2016. augusztus 26. 19:08
madarasi.abel http://Qbatov.Security.Fan.Club [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 26. 18:14 @catalina9 nem vagyok veled (sem) elvtárs." Igyekszem észben tartani Elvtelentárs!
catalina9
2016. augusztus 26. 17:29
hörögnek a jesuismityuk! .... Péntek este csörög a telefon, feleségem fölveszi: - "Kornis Mihály keres!"... Másfél éve nem keresett telefonon. - "Szevasz Mityukám, parancsolj!" Üvöltött a vonal másik végén, a következöket: "Szemét állat! Azok után, hogy én bemutattam a novelláskötetedet... hogy képzeled, hogy vitacikket írsz az én cikkemröl?!..." És K.M. folytatta, hogy vegyem tudomásul, hogy aki vele ebben a témában vitatkozni mer, ha akarja ha nem, ott találja magát a nácik között. És, hogy egy életre tönkreteszem magam egzisztenciálisan, és hogy engem itt mindenki ki fog csinálni... .. Másnap a Klauzál téren összejöttünk Mityuval, ahol már nem üvöltve, hanem atyai jó tanácsként, kezeit a vállamra téve azt mondta: /Bayer/ Zsolt, vedd tudomásul, hogy népi-urbánus vitában állást kell foglalni. Nincs olyan, vedd észre, nem lehet kívül maradni. Magyarország erről szól. És - tette hozzá - ha nem ezen az oldalon foglalsz állást, ahol mi vagyunk, akkor Te náci vagy. Más választásod nincs, vagy náci vagy, vagy igazat adsz nekem, illetve nekünk. És azt is vedd tudomásul, hogy él ebben az országban ÖTEZER értelmiségi, akiknek a véleményével szemben nem lehet politikát csinálni. És ez vagy tetszik nektek, vagy nem tetszik, ez így van." namármost az ötezer "értelmiségi" talán már csak Soros György segélycsomagjain éldegél, de azért meg kell dolgozni a pénzért..
catalina9
2016. augusztus 26. 17:28
madarasi.abel http://Qbatov.Security.Fan.Club [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 26. 16:14 Valami hasonlót várnék Ádertől is." addig ne vegyen levegőt Elvtárs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!