6 éve történt, 6 éve van csönd

2015. április 15. 09:12

6 évvel ezelőtt történtek a cigánygyilkosságok Magyarországon, 6 éve nem része a nemzet, az ország kollektív emlékezetének az, hogy honfitársainkat legyilkolták, csak azért mert cigányok voltak.

2015. április 15. 09:12
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

De a legsúlyosabb a teher a társadalmi közöny. Nincs közös emlékezetünk a történtekről, nem tudjuk az áldozatok nevét, nem ismerjük a történetüket, egy dolgot tudunk róluk, hogy cigányok.

Ahhoz képest, milyen horderejű eseményekről van szó, hogy az ország roma lakossága hónapokig rettegett, hogy nem védi meg őket senki az országban, hogy teljesen cserben lettek hagyva a saját hazájukban, nincs közös emlékezet a történtekkel kapcsolatban. Az Ítélet Magyarországon című filmet, amely brutálisan adja vissza a cigánygyilkosságok perének abszurditását. nem mutatják meg minden iskolában, minden egyetemen.

Pedig emlékeznünk kell! El kell viselnünk és fel kell dolgoznunk a felelősségünket, és tudatosítani kell magunkban, mi történt azokon a 2008-as, 2009-es éjszakákon. Emlékeznünk kell az áldozatokra, és igazságot kell követelnünk, nem csak nekik, hanem az egész országnak!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. április 15. 21:20
Ez jámbor? Ez vad!
bumburi
2015. április 15. 21:06
Csak azért mert cigányok voltak ? Az Ítélet Magyarországon c. film hitelesebb lett volna, ha előzményként bemutatja azokat a gyilkosságokat amiket a cigánygilkosságokat megelőzően cigányok követtek el pontosan ugyanazokon a helyszineken. Persze, kettős mérce. Akkor talán hitelesebben emlékeznénk az összes áldozatra és lenne közös emlékezet.
1000bocs
2015. április 15. 14:49
Vidéki kis faluban, nagyobb városokban vagy akár a fővárosban járva azóta is mindenhol zugyanazt látom: A cigányok rettegve a falhoz símulva mernek csak az utcán közlekedni. Nem hívják fel magukra a figyelmet, hangosan szólni sem mernek. :))) Tudom, tudom, tudom. Ismerjük ezeket a hivatásos rettegőket régről. Egy ilyen cikk után akkor is elcsattan a kérdés: Hol élnek ezek, b@zmeg? Mert nem ebben az országban az biztos! Ebben az országban már az általános iskolás roma úgy közlekedik hogy a többi gyerek félve húzódik félre a folyosón! Biztosan retteg a magyaroktól, azért szorítja a kisebbeket véletlenszerűen neki a falnak!
ormányos csillós
2015. április 15. 14:08
Erről várjuk a véleményed, jámborbibsi! Megerőszakolása után órákon át kínozta, majd kalapáccsal verte agyon a 22 éves forráskúti kismamát a cigány, akiről a lány azt hitte, képes megjavulni Egy 22 éves forráskúti nő eltűnését jelentették be a Szegedi Rendőrkapitányságon 2014. november 21-én az esti órákban. A bejelentést követően a szegedi nyomozók átvizsgálták a nő gyermekkori ismerősének forráskúti ingatlanját. 2014. november 22-én reggel megtalálták a mobiltelefonját és kerékpárját, majd az ingatlan melléképületében elrejtve felfedezték a holttestét is. Elszámoltatása során az ingatlanban lakó B. (azaz Bárkányi - a szerk.) László ellentmondásokba keveredett, ezért a rendőrök előállították. A további adatgyűjtés és a helyszíni szemle eredményeként az akkor 21 éves cigányt emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. Sok zűrös ügye volt: drog, késelés, nem csoda, hogy mindenki elfordult tőle – mesélte Vivien egyik közeli rokona Beismerte a bűncselekmény elkövetését, de tettére érdemi magyarázatot "nem tudott adni". Még a szülei is elmenekültek tőle: terrorban tartotta őket A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a "fiatalembert" kihallgatását követően őrizetbe vette. "Vivien egyetlen hibája, ami végül a vesztét okozta, az volt, hogy hitt Lacinak és Laciban" A bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A nyomozás azt állapította meg, hogy a gyanúsított 2014. november 21-én a reggeli órákban áthívta magához a sértettet. A kisgyermekes édesanyát megerőszakolta, bántalmazta és fojtogatta. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a cigányállat több órán át kínozta gyermekkori ismerősét, aki naivan hitt abban, hogy a visszaeső bűnöző akar és képes jó útra térni Halálát kalapáccsal okozott sérülések okozták. A Csongrád megyei nyomozók gyanúja szerint B. László 2014. május 23-án Szegeden lefejelte akkori barátnőjét is, akinek az orrcsontja tört el. Valószínűleg őt fejelte le, ez a kép 2014. márciusi. Mikor tanulják már meg a magyar lányok, hogy messziről kerüljék el a cigányt?... A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást 2015. április 14-én befejezte, az előzetes letartóztatásban lévő gyilkos ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt javasol vádemelést a Csongrád Megyei Főügyészségnek. (Kuruc.info - Police.hu korrigálva) Forrás: https://kuruc.info/r/2/142017/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!