Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Az ügynökvádat egy életút cáfolja

2015. március 12. 08:29

A vádat azonban egy egész életút cáfolja. Orbán nemcsak fiatalon feszegette a rendszer kereteit, de aztán mindent meg is tett annak szétrobbantásáért.

2015. március 12. 08:29
Borókai Gábor
Heti Válasz

Akkortájt Orbánt a felelőtlensége, a megfontolatlansága, a forró feje miatt bírálták sokan. Ellen-ben ma azt a vélekedést élesztgetik vele szemben, hogy a nyolcvanas évek elején a kommunista rezsim szolgálatába lépett. A már korábban is elhangzott gyanút felerősíti, hogy most az egykori politikai harcostárs, Simicska Lajos dobta a köztudatba mint lehetőséget. A vádat azonban egy egész életút cáfolja. Orbán nemcsak fiatalon feszegette a rendszer kereteit, de aztán mindent meg is tett annak szétrobbantásáért. Ráadásul 1982-es dokumentum igazolja ügynöki beszervezésének sikertelenségét, az az úgynevezett A karton pedig, amely esetleges társadalmi kapcsolati mivoltáról tanúskodna, ön-magában még nem bizonyít semmiféle együttműködést. Hogy a politikai harcostárs miért épp most, harminc év közös munka után vált hangot, arra magyarázatul szolgálhat kettejük kapcsolatának végzetes szétforgácsolódása.

Bár a támadás az ország miniszterelnökét, a hata-lom legfőbb letéteményesét célozza, ez a friss és szomorú történet nem a bátorságot emeli középpontba. Új tényekről vagy új dokumentumokról sem szól. Csupán megváltozott idők megbolydult új érzéseiről, amelyek minden más szempontot háttérbe szorítva át akarják értékelni a múltat. Tényközlés helyett érzelmi, avagy sérelmi politizálás. ()

A bölcsesség, az igazságosság és a mértékletesség nélkülözhetetlen erény. Békeidőben különösen. Ajánljuk szíves figyelmébe mindazoknak, akik kormányon, és azoknak is, akik épp a kormány ellenében fogalmazzák meg céljaikat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. március 13. 06:35
Érdemes még egy kicsit a Lajoson elgondolkodni. Hogyan jutott el odáig, hogy jobboldali médiatulajdonosként a baloldal csődközeli lapját támogassa és szembeforduljon régi barátjával? Lajos nem vette észre, hogy a Puch Laci őt szervezte be, a baloldal 70 év alatt felhalmozott tudásával, behálózásával, agymosásával, pókhálóval való gúzsbakötésével. Az mszp pár éve még rendre a közgépet támadta hetente többször. Aztán egyszer csak abbamaradtak ezek a közgépezések. Puch szólt, hogy hagyjátok, most már én dolgozom meg a Lajost. Lajos meg szépen lassan átfordult és azt hitte, magától tette, pedig a Laci munkájának eredményét láthatjuk. Amikor Lajos erre rájön, mert rá fog jönni, akkor történnek majd csúnya dolgok. Egyenlőre az mszp a haszonélvező, a Lajos meg kiszolgálja őket.
FOB
2015. március 13. 00:19
Vajon Borókainak mennyi esett le a Buda-Cash-ből?
Tintamin
2015. március 12. 23:14
Milyen életút, bazmeg????? Hogy most szarért-húgyért kiárusítja az országot a ruszkiknak? Hogy hűbéruralmi rendszere soha nem látott korrupciót, maffiaállamot hozott létre?? És te, mint seggnyaló bátran forogsz vele együtt ebben az unortodox világban. Egyszerűen senkik vagytok, hejj!
=nessuno=
2015. március 12. 19:14
Kádár köpönyegéből bújtatok ki. Stumpf és az apósa vigyázott rájuk. Meg a többi főelvtárs szülő, nagybácsi...Zsíros állások az MSZMP-nél, meg tüntetés, gumibot...Ma próbálnál meg köztisztviselőként a fidesz ellen tüntetgetni. :D:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!