Mondjuk ki: Budapest megújult

2014. április 03. 08:40

Az eredmény, ami az utóbbi évek összehangolt fejlesztései munkája nyomán megszületett: egy európai színvonalú főváros a Kárpát-medence közepén.

2014. április 03. 08:40
Őrfi József
Égigérő

Év végén és elején számot vetettem az addig befejezett és az idei évre várható fontosabb felújításokról. Az azóta eltelt időben egymást érték az átadások, amelyek nem titkoltan csengenek egybe a választások időpontjával. Építész szemmel azonban nem ez az igazán érdekes, hanem az eredmény, ami az utóbbi évek összehangolt fejlesztései munkája nyomán megszületett: egy európai színvonalú főváros a Kárpát-medence közepén.

Éppen a napokban jött haza Dublinban dolgozó barátom, aki elismerően szólt az itthoni hangulatról. Már a Liszt Ferenc repülőtéren imponált neki az egységes színű taxisor, és a kiszámítható tarifa. Ezt követően pedig nemcsak a jóleső meleg játszott közre abban, hogy a városba érkezve idén először végre igazán jól érezte magát. Szerinte Dublin sehol sincs a mai Budapesthez képest, ami nagyvonalúbb, izgalmasabb, sokszínűbb, és tele van élettel. »Az arcok is megváltoztak, nem ilyenre emlékeztem« – mondta, ahogy a Belvárosban sétáltunk. A sorra megújult tereken keresztüláramló, dolga után siető, vagy csak egyszerűen szemlélődő, jókedvű tömegben feltűnően sok volt a fiatal. (...)

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egészen biztosan maradtak ki dolgok a felsorolásból. Az utóbbi idők állami, Európai Uniós, céges, illetve magánpénzekből megvalósult fejlesztései áthangolták a magyar Fővárost, ami a nemzetközi sajtóban is egyre nagyobb figyelmet kap az összehangolt turisztikai kampánynak is köszönhetően. És akkor még nem tettünk említést az áthangolt tömegközlekedésről, a közútfejlesztésekről, az új kerékpáros utakról. Ehhez hasonló léptékű fejlődésnek igen régen örülhetett ez a város. Most már csak egy feladat van hátra: az új környezetben újult erővel folytassuk az ország fejlesztését, a kevésbé frekventált helyeken is.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rézvirág
2014. április 03. 19:01
És ugyanezt Hatvanról is el lehet mondani. Szavakat nem találok, olyan gyönyörű, élhető város lett, tele kulturális programmal, hívogató, meseszépen felújított, gyönyörűen parkosított terekkel...és most ott köröz benne nap mint nap a szoci jelölt, egy zászlókkal teleaggatott terepjáróval, hangszóróból bömbölteti a lakodalmas zenét, és néha beledumál valami olyat, hogy le a Fidesszel...:-)))
DezInf
2014. április 03. 17:57
Most látom, ez a sok agyhalott gyerekkorában járt utoljára budipesten iskolai szervezésben :)))) Biztos kaptatok most szép fidexes mailt, oszt abból áradoztok meg kopiztok. Ostoba tanyasi szolga népség :))))))))
ottapont
2014. április 03. 15:40
Ezért elismerés, valóban. Megújul a Gomba is http://nol.hu/belfold/oszre_megujul_a_gomba_a_korteren-1391741 ha jól emlékszem, a mandi is cikkezett róla.
marós
2014. április 03. 14:18
HAJRÁ MAGYAROK ! HAJRÁ MAGYARORSZÁG !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!