Viharkabát

2011. december 15. 21:39

Orbánnak Európában megint sikerült felkeltenie maga iránt a notórius különutasság gyanúját.

2011. december 15. 21:39
Mészáros Tamás
168 Óra

„Orbán Viktortól várható volt a nemzeti dac, legfeljebb ironikus kommentárok születtek arról, hogy számára a britek splendid isolationje szolgál mintaként. Aztán reggelre kelve Orbán mintha mégis letett volna a »ragyogó elszigeteltségről«, és közölte, hogy ő csupán a magyar parlament hatáskörébe utalta a döntést, minthogy az ország szuverenitását egyedül nem áll jogában csorbítani. Abban az interjúban pedig, amely aztán vasárnap az M1-en volt látható, egyszerűen megkerülte a kérdést – ott már azt válaszolta, hogy sem igent, sem nemet nem mondhatott az Országgyűlés majdani állásfoglalása előtt. Bárhogy történt, Orbánnak Európában megint sikerült felkeltenie maga iránt a notórius különutasság gyanúját; ami persze már csak azért sem volt nehéz, mert az angolokén kívül valóban ő a huszonhetek egyetlen olyan kormányfője, aki rendszeresen előadja a »kint is vagyok, bent is vagyok« játékát. Az említett interjúban sem mulasztotta el – immár a hazai közönségnek – leszögezni: »Nem aszerint alakítom az álláspontomat, hogy a többiek merre mennek.«(...)

Az uniós szerződés ügyében hivatkozhat hát a parlament megkerülhetetlenségére, de senki nem hiszi, hogy ezzel valóban áthárította a döntést; a kormánypárti kétharmad mindenképpen úgy szavaz, ahogy ő akarja. Épp ezért már Brüsszelben nyugodtan elmondhatott volna legalább annyit, hogy miniszterelnökként a csatlakozás mellett áll, de azért nem tette, mert ebben az esetben – kivételesen – számít az ellenzék támogatására. Szüksége van arra, hogy a három demokratikus párt részt vállaljon a felelősségből, és így később a kényszerű megszorítások társadalmi ódiumán is osztozzanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mappa
2011. december 16. 10:43
" a különutassák gyanuját..." Hát kérem ez azorbán különutas akar lenni etásak,ezért azonnal pártfegyelmit,etársak!Hétfön este 20 45kor az atomtévébe majd meg is mondjuk Bolgár etárssal a frankot,mert aztat mégsem hagyhassuk hogy ez a zorbán megbontsa sorainkat europai acélegységünket a fejlett kapitalizmus alapjainak lerakása ut-ján. Ez oppourtunista elhajlás, etásak,és amennyiben vállvetve eus etásainnkal fáradozásunk hiábavalonak bizonyul,szükségünk lesz adminisztrativ intézkedésekre, beleértve a testvéri bankok határozott fellépését,különben a eu magyarországi tartománya képes lenne -a revizionista szakadár vezetés és a futballhuligán szélsöség ellenforradalmi összefogása mellett- megbontani egységünket,leggyengébb lácszemmé zülleszteni e területrészt,megrökönyödést keltve a Nemzetközi Közvélemény,és a Nemztközi Befektetö etásak szemében,amit mi,kiprobált,,régi aktivisták,nem türünk,és nem is fogunk türni. Egyfelöl tehát veszély van,etásak,másfelöl azonban éberek is vagyunk,etásak!Egyfelöl a veszélyt érzékeljük,másfelöl meg is fogjuk hozni a szükséges intézkedéseket. Ezt pedig,etásak Aczél etással és Bolgár etással hétfön este ki is nyilatkoztatjuk atomtévénkben többszázezer veterán munkásör etás,és sokezer belpesti véeményalkoto értelmiségi etás örömére!
marós
2011. december 16. 08:41
Te büdös patkány, akorhogy is kelted a gyülöletet, a Népszava, és az ATV koaliciója soha nem fog kormányozni. Nektek nem tűnik fel, hogy a választókban minden hazugságotok undort kelt?
drieno
2011. december 16. 07:44
itt még sehol nem jelent meg, de azért mégicsak említésre méltó: carlos elvtársat megint elítélték, ezúttal terrorizmusért http://www.n-tv.de/politik/Carlos-sitzt-lebenslang-ein-article5013451.html
kalasnyikov
2011. december 16. 02:55
mészáros nálad már soha nem lesz kolbászból a kerités, menj inkább hentesnek a kóserárudába...DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!