Volt edzője Milák Kristófról: Kizárt, hogy ne védje meg a címét!

2024. július 31. 07:31

Selmeci Attila szerint van még egy másodpercnyi tartalék Milákban, ami elég lesz francia riválisa legyőzéséhez.

2024. július 31. 07:31
MILÁK Kristóf

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az Index arról ír, hogy 

Selmeci Attila megjövendölte: a 200 méteres pillangóúszás kedd esti elődöntőjében Milák Kristóf bemegy 1:53 perc alá.

A mesteredző szerint, aki olimpiai bajnoki címre vezette a magyar zsenit, van még egy másodpercnyi tartalék Milákban, és ha 1:51-gyel kezdődő időt úszik, azt a tempót már nem fogja bírni nagy ellenfele, a francia Léon Marchand.

A 200 méter pillangó elődöntőjének két legjobb idejét Milák Kristóf (1:52.72 perc) és a francia Léon Marchand (1:53.50) úszta. Az elődöntőt követően Selmeci Attila mesteredző, Milák korábbi trénere értékelte az Indexnek egykori tanítványa teljesítményét, és prognózisra is vállalkozott a szerdai döntőre. „Kristóf nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, uralta a mezőnyt. Biztos voltam benne, hogy bemegy 1:53 alá, hiszen a délelőtti úszása igazán könnyed volt. Ahogy azt is sejtettem, hogy Léon Marchand is javulni fog a délelőtthöz képest, de annyit nem tudott javulni, amennyit Milák.”

A Magyar Úszószövetség szakmai alelnöke jóslásra is vállalkozott: „Milák a döntőben egy másodperccel még ennél is jobbat fog úszni, 1:51 perccel kezdődő időt várok tőle, és 

bár biztos vagyok benne, hogy Marchand-ban is van még tartalék, ennyire ő nem lesz képes. Vagyis Kristóf megvédi olimpiai bajnoki címét.”

Az elmúlt egy év meglehetősen unortodox felkészülését is felhozta az Index, erre Selmeci így felelt: „Nézze, az ő korábbi években nyújtott teljesítménye alapot adott ahhoz, hogy most így ússzon, ilyen jól. Én pontosan tudom, Kristóf mire képes. Azt viszont el kell ismernem, hogy elbizonytalanítottak azok a hírek, amelyek felőle érkeztek az utóbbi hónapokban. Pontosabban a híreknek a hiánya, mert senki sem tudta, hogy mit csinál, hogyan készül, hol tart. 

Ahhoz, hogy megalapozott véleményt tudjak alkotni, élőben kellett látnom Kristófot. Hát most láttam,

 és amit láttam, lenyűgözött.”

Hangsúlyozta: „Ismétlem, nem tudom elképzelni Marchand-ról, hogy legyőzze Kristófot. Milák meg fogja nyerni, csalódnék, ha nem nyerné meg.

 Hatalmas siker lesz ez a magyar úszósportnak, sőt, az egész magyar sportnak, 

főleg, hogy nagy valószínűséggel ez lesz az első aranyérmünk a párizsi olimpián.”

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2024. július 31. 16:08
Tudom, most minden politikus azon versenyez, ki tud nagyobbat gratulálni, de ez csupán sport. Az olimpia lényege a részvétel. Ahogyan talán Milák is jelezte, várjuk meg az estét, és gratuláljunk bármi is lesz! Megérdemlik akik ott vannak, sőt azok is, akiknek most nem sikerült ott lenni. De ettől még ugyanúgy kel fel a Nap másnap. És sajnos nekünk az eredményektől függően sem jobb, sem rosszabb nem lesz..
NorthernOutlaw
2024. július 31. 13:42
Ne kiabáljuk el! Csak szorítsunk neki!
Kétes
2024. július 31. 09:31
Selmeci korrekt pedagógus. Ellenben Sós Csaba tegnap annyit mondott biztatásként, hogy ilyet ő pályafutása 60 éve alatt még nem látott, meg hogy majd meglátjuk. Ha Pedagógus lenne, akkor minimum annyit mondhatott volna, hogy bízom Kristóf sikerében. Kérdezem, hogy Sós Csabának volt szerepe Milák (nevezzük így) elvadításában?
kissb56
2024. július 31. 08:22
Hajrá Kristóf! Minden magyar szurkol neked!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!