Magyar kézicsapatok az olimpián – 20 év után ismét egyszerre vehet részt mindkét válogatottunk

2024. július 19. 14:06

Ilyen esélyekkel indulnak a csapataink a párizsi megmérettetésen.

2024. július 19. 14:06
null

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével a magyar kézilabda-válogatottak is készülnek a megmérettetésre. Húsz év után kvalifikálta újra magát mind a férfi, mind a női csapat az olimpiára, ami nagy reményekkel töltheti el a szurkolókat és a szakértőket egyaránt.

Férfi kézilabda-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott utolsóként jutott ki a párizsi olimpiára, miután a selejtezőtorna utolsó mérkőzésén 30–27-re legyőzte Portugáliát Tatabányán. A csapat a 3. kalapba került a sorsolás során, ami azt jelenti, hogy legerősebb ellenfelekkel kell majd megküzdenie a csoportkörben, a válogatott Dánia, Spanyolország és Horvátország ellen is meg fog mérkőzni. A csapat kulcsjátékosai, mint Bánhidi Bence és Szita Zoltán, valamint a kapuban Bartucz László, meghatározó szerepet játszhatnak a továbbjutás elérésében. 

Női kézilabda-válogatott

A női kézilabda-válogatott is nagy reményekkel vág neki az olimpiai játékoknak. A csapat az elmúlt időben folyamatosan javuló formát mutatott, és a szakértők szerint esélyesek lehetnek akár éremszerzős pozícióban is végezni. A női válogatott programja sűrű lesz, hiszen olyan csapatokkal kell megküzdeniük, mint Brazília, Franciaország és Norvégia. A csapat kulcsjátékosai, mint Klujber Katrin és Vámos Petra meghatározó szerepet játszhatnak a csapat sikerében. A csapat erőssége a gyors támadásokban és a szoros védekezésben rejlik, ami komoly fegyvertény lehet az olimpiai mérkőzéseken.

Annak érdekében, hogy a kulcsmérkőzéseket meg tudja nyerni a magyar válogatott, vélhetően lesznek olyan meccsek, amelyeket majd be kell áldozni, hogy éles tudjon maradni a csapat. Főleg az egyenes kieséses szakaszban, mert ott fog igazából elkezdődni az olimpia” 

mondta Juhász István, az MKSZ sportszakmai igazgatója, az olimpia szereplés kiharcolását követően. 

Esélyek

A magyar kézilabda csapatok esélyei vegyesek a párizsi olimpián. A férfi csapatnak nehezebb dolga lesz a továbbjutás elérésének kérdésében, így mindenképpen szükséges a megfelelő felkészülés és a kulcsjátékosok jó formája. A női csapat esetében a szakértők optimistábbak, hiszen a csapat az elmúlt időben folyamatosan javuló formát mutatott. A párizsi olimpia kézilabda mérkőzései izgalmasak lesznek, és a magyar szurkolók reménykedhetnek abban, hogy mindkét csapat sikeresen szerepel majd. A magyar kézilabda válogatottak olimpiai szereplése mindig nagy érdeklődésre tart számot, ez alól természetesen a párizsi olimpia sem lesz kivétel.

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48-2
2024. július 19. 15:36
Na,így már tűrhető.
krisztoforo48-2
2024. július 19. 15:09
Ezt a címet megint egy általános iskolás fogalmazta,a gyengébbek közül.
pollip
2024. július 19. 14:42
Imádom őket! Hatalmas drukk! De minden magyarnak!:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!