Válogatott: Dárdai kezd az írek ellen, Rossi elmondta a véleményét a magyar válogatottat elutasító labdarúgóról (VIDEÓ)

2024. június 03. 23:02

A szövetségi kapitány továbbra sem árulta el, ki lesz a kapusunk az Eb-n.

2024. június 03. 23:02
Dublin, 2024. június 3.
Callum Styles, a magyar labdarúgó-válogatott tagja (b) és Marco Rossi szövetségi kapitány (j) az Írország elleni másnapi felkészülési mérkõzés elõtt tartott sajtótájékoztatón Dublinban, az Aviva Stadionban 2024. június 3-án.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

„Írország kemény ellenfél, nagyon intenzív fizikális meccsre számítok, hiszen az ír játékosok zöme a Premier League-ben szerepel. Az utolsó két meccsükön Belgium és Svájcis nagyon megküzdöttek velük, a korábbi ellenfelei is nehezen győzték le. Az ír válogatott a skótokéhoz hasonló focit játszik, ezért nekünk ez fontos teszt lesz az Európa-bajnokságra készülve” – kezdte a magyar labdarúgó-válogatott keddi felkészülési mérkőzése elleni sajtótájékoztatót Marco Rossi. 

A szövetségi kapitány beszélt az ebben az idényben keveset játszó Szalai Attiláról is, akivel kapcsolatban elmondta, hogy nem aggódik amiatt, hogy keveset játszott ebben az idényben, nagyon jó képességű játékos, nagyon hasznos labdarúgó, aki 2019 óta 42-szer volt válogatott, és napról napra egyre jobb lesz. 

Írország ellen nem lesz ott a kezdőcsapatban Szalai, helyette Dárdai Márton kezd majd, de ez nem azt jelenti, hogy később ne szállhatna be a meccsbe

– tette hozzá az olasz mester, aki úgy véli, még előny is lehet, hogy néhány labdarúgónk nem szerepelt olyan sokat az elmúlt időszakban, mert így pihentebben érkeznek az Eb-re. 

A szövetségi kapitánya sérülteket is megemlítette. A mindössze öt hete vállműtéten átesett Fiola Attilával kapcsolatban még nem akar kockáztatni, kedden még nem játszhat. Horváth Krisztófer is kisebb sérüléssel bajlódott, jobban van, de még ő sem fog játszani. Bolla Bendegúz, aki a Servette színeiben a hétvégén megnyerte a svájci kupát, és a meccsen gólt is szerzett, hétfőn csatlakozott a csapathoz, az Egyesült Államokban szereplő Gazdag Dániel pedig holnap érkezik, ezért ők sem fognak pályára lépni, de mindenki más készül a mérkőzésre. 

Ezt is ajánljuk a témában

Rossi úgy véli a márciusi Törökország és Koszovó elleni felkészülési meccseken voltak gondok a játékkal, ezeket kell most elkerülniük és kijavítaniuk. 

Írország annak ellenére, hogy európai topcsapatokkal játszott, bátran és jól játszottak, felnőttek az ellenfelük szintjére – véli a szövetségi kapitány, aki szerint negyon kemény ellenféllel játszunk majd este. 

A magyar helyett az ír válogatottat választó Sammie Szmodicsra vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy a csapatmenedzserrel vette fel a kapcsolatot, és ez szivárgott ki a médiához. Úgy érzi, minden játékosnak éreznie kell, hogy hová tartozik, és teljesen érthető, hogy Szmodics Írországot választotta, hiszen ír, itt született, az a legfontosabb, hogy egy játékos azt válassza, amit a szíve súg neki. 

„Szmodicsnak remek szezonja volt, annyi gólt lőtt, mint korábban sosem, és azt kívánom neki, hogy ezt így folytassa – természetesen csak a következő meccsen, nem holnap!” – fogalmazott nevetve Rossi. 

Ezt is ajánljuk a témában

Callum Styles: csupa boldogságot hozott az életembe a magyar válogatott

„Jól érzem magam, jó formában vagyok! Nagyon élveztem a Sunderlandnél töltött időt. Sok tényező befolyásolta az összeljesítményemet. Most már egyértelműen az Eb-re fókuszálok, amellyel kapcsolatban magabiztosak lehetünk, mert jó csapatunk van!” – mondta a Rossi mellett a sajtótájékoztatón részt vevő Callum Styles. A középpályás elmondta, hogy csütörtök reggel csatlakozott a csapathoz, és azóta készül az Eb-re, hogy novemberben sikerült a kvalifikáció, mindig ott volt a gondolatai között a kontinenstorna. Persze külön edzéseket is beiktatott és a klubjában is megpróbálta a legjobb teljesítményt nyújtani. Úgy érzi, a Sunderlandben taktikailag is fejlődött, hiszen a Championship egy magas szintű bajnokság. 

Hogy mennyire változott meg az élete amióta csatlakozott a magyar válogatotthoz, arról azt mondja,

csupa boldogságot hozott az életébe a magyar nemzeti együttes, sok új embert ismert meg, új edzővel dolgozhat, és gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy kijutott az Eb-re.

A válogatottban betöltött szerepéről és a rivalizálásról azt mondta, természetes, a válogatott keretét kiváló játékosok alkotják, akik nem véletlenül vannak ott, és mindenkinek az a feladata, hogy száz százalékot adjon bele a csapatért, ő pedig szeretné minden edzésen és a barátságos meccseken is megmutatni, mire képes. Reméli, hogy a korábbi meccseken is bizonyította képességeit, és az Eb-n is tud majd segíteni benne, hogy a válogatott mérkőzéseket nyerjen. 

Callum Styles szerint a válogatottban nagyon jó a hangulat, minden játékos kivétel nélkül jó barátságot ápol a többiekkel. Eddig 20 válogatott összetartáson vett részt, de úgy érzi, a hangulat minden alkalommal egyre jobb, a magabiztosságuk is minden meccsel egyre nagyobb, és reméli, hogy ez kedd este is így lesz. Az ír válogatott legyőzéséhez szerinte arra lesz szükség, hogy a irányítójukat, Josh Cullent sikerül megállítaniuk, akkor nagy esélyük van a győzelemre. 

A teljes sajtótájékoztatót itt tekintheti meg: 

 

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. június 04. 12:51
Sérülésmenteset!
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. június 04. 09:22
echte ír neve van baszódjon föl
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!