Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Marco Rossi: A szurkolóknak ajánljuk a győzelmünket, nem a billentyűhuszároknak

2024. június 24. 05:28

A magyar válogatott szövetségi kapitánya történelmet írt, a skótok elleni 1–0-s sikerrel megvan az első győzelme edzőként az Európa-bajnokságok történetében. Elárulta, mi történt Vargával, s valóban sérülten játszott-e Szoboszlai Dominik.

2024. június 24. 05:28
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Marco Rossi a németországi labdarúgó Európa-bajnokság utolsó csoportmeccs előtt azt nyilatkozta, hogy számunkra nincs alternatíva, csak a győzelem számít. A kapitány ki-ki meccsre készült a skótok ellen, de nem érezte, hogy emiatt extra nyomás lenne a fiúkon a találkozó előtt. Ehhez képest az első félidőben eléggé megilletődötten, visszafogottan játszottak Szoboszlaiék.

Ezt is ajánljuk a témában

„Skócia bátor játékkal állt elő, de sejtettük, hogy így lesz. Ha őszinte akarok lenni, a skótok többet birtokolták a labdát, főleg az első félidőben. A szünet után kiegyenlített volt a meccs, majd főleg a hetvenedik perctől már mi voltunk a jobbak. Nem hiszem, hogy nem érdemeltük meg ezt a győzelmet. 

Amikor felmutatták, mennyi a hosszabbítás, azt gondoltam, megnyerhetjük ezt a találkozót, de akár el is veszíthetjük.

 Szerintem izgalmas volt a második félidő, mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzést. Egyébként nem emlékszem, hogy valaha lett is volna könnyű győzelmem, amikor fontos meccset játszottunk. Ez sem volt az. Sosem vettem semmit biztosra a karrierem során. Ötvenkilenc éves vagyok, lehet, hogy több Európa-bajnokságon én már nem veszek részt, de most roppant boldog vagyok, hogy végre megvan az első Eb-győzelmem. A szurkolóknak ajánljuk a győzelmünket, nem a billentyűhuszároknak” – mondta Rossi a skótok vasárnapi legyőzése után. Magyarország a csoportja harmadik helyén végzett, a továbbjutáshoz két kvartett harmadikját kell megelőzni az összevetésben. A teljes csoportkör szerda késő este zárul..

Ezt is ajánljuk a témában

Varga Eb-je véget ért

A kapitány kitért arra is, miként élték meg Varga Barnabás sérülését a kispadon.

„Nagyon szörnyű pillanat volt így látni a Barnit. Kívülről úgy tűnt, nincs eszméleténél, aggódtunk miatta, ráadásul az orvosok is lassan mentek be a pályára. Sajnos eltört az arccsontja, de szerencsére most már jó kezekben van, meg fogják operálni. 

Érte is küzdöttünk a hátra lévő húsz-huszonöt percben a meccsen. Az biztosnak tűnik, ha továbbjutunk, akkor már lesz velünk!” 

Szoboszlai állapota

A napokban többször szóba került, hogy a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik nem edzett a társakkal. A stáb és az MLSZ regenerációról kommunikált, most kiderült: ennél többről volt szó.

„Kisebb izomfájdalmai vannak, nem edzett a német és a skót meccs között. A szakemberek kezelték őt, de Szoboszlai nélkül nincs magyar csapat, ezért tettem be őt most is a kezdőbe. Elárulom, le akartam őt hozni az utolsó tíz percben, de aztán úgy döntöttem, Dominik játékában mindig benne van a gól, még akkor is, amikor nem százszázalékos, ezért végigjátszotta a meccset. Csoboth Kevin úgy szállt be, ahogy akartam, csodálatos gyerek. Hatalmas hatással volt a játékunkra, kapufát lőtt, majd aztán betalált, s ezzel nyertünk” – így Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

Elvettek a skótoktól egy 11-est?

A skótok szövetségi kapitánya, Steve Clarke érthető csalódottsággal értékelte a találkozót. Szerinte száz százalék, hogy tizenegyes volt, amikor Orbán és Armstrong összeakadt a tizenhatoson belül. Az argentin bíró határozottan továbbot intett.

„Ezt elvették tőlünk. Egy Európa-bajnokságon talán jobb lenne, ha európai játékvezetők lennének. 

Amúgy ez egy tipikus egygólos meccs volt. Mindig tudtuk, hogy nehéz lesz egy ilyen jó csapat ellen, sajnos a végén az ellenfél betalált. Ugyanakkor azt kell mondanom, a magyar válogatott nem volt jobb, ez kiegyenlített meccs volt. Olyan érzéseim vannak most, mint minden skótnak, szomorú és csalódott vagyok. Egy ilyen vereség után idő kell, hogy feldogozd, mi történt, most én sem mennék bele komolyabb elemzésbe” – mondta a meccs után Clarke.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 24. 13:56
NAGGYON SZÉP volt ez, így ! A BILLENTYŰHUSZÁROK meg hadd VERGŐDJENEK, OSTOBÁK, és KISEBBSÉGBEN vannak, nem kicsit, nagyon!
2024. június 24. 10:29 Szerkesztve
2024. június 24. 10:45 @conduct “Szerintem magában Rossi is abban reménykedik hogy a matek kiejt minket és tovább pampoghat,minthogy továbbjussunk és a következô fiaskókat kelljen magyaráznia.”- Rossinak nem kell semmit magyaráznia. Kijutottunk saját jogon az EB-re, nem is akárhogyan. Ha csport harmadikként továbbjutunk a legjobb 8 közé az maga az álom lesz. Ha ott nem nyerünk egy Portugália/ Spanyolország/Franciaország ellen, hát Istenem…ha a fiúk becsülettel küzdenek , akkor minden redben lesz. Rosdi az elmúlt 40 év legjobb fociját hozta Magyarországra🥰
alphaville
2024. június 24. 10:05
A szarházi ellendrukkerek továbbra is a faszerdőben rohangálnak tátott szájjal. :))
llancsi74
2024. június 24. 10:03
Szép volt fiúk!!!!!❤️🤍💚 Vargának mielőbbi gyógyulást 🙏
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!