Világraszóló botrány: 12 órán át étlen, szomjan tartották fogva a sztárfocistákat!

2024. október 14. 18:27

A meccs elmarad. A sértett túszejtésről panaszkodik, a kedves házigazda szerint csak visszaadta a kölcsönt. Arrafelé így szokás...

2024. október 14. 18:27
null

Nyitókép: X/William Troost-Ekong (M.O.N)

***

Mindig képes váratlan húzásra Afrika. Ezúttal Líbia ejtette rabul a nigériai focistákat, akik nem győztek gyönyörködni a díszes váróterem szépségeiben. A Szuper Sasok becenévre hallgató nigériai labdarúgó-válogatott tagjai örök életre szóló élményt szereztek, s olyan jól érzik magukat, hogy már játszani sincsen kedvük.

Több mint 12 óra egy elhagyatott líbiai repülőtéren, miután a gépünket elterelték ereszkedés közben. A líbiai kormány ok nélkül visszavonta jóváhagyott bengázi leszállásunkat. 

Bezárták a repülőtéri kapukat, és telefonkapcsolat, étel és ital nélkül hagytak minket. Mindezt azért, hogy lelki hadviselést folytassanak velünk szemben” 

– írta egyik első, kétségbeesett bejegyzésében William Troost-Ekong, a nigériaiak csapatkapitánya.

 

A líbiai hatóságok egyelőre nem kommentálták a történteket, ám a leszállási engedély megtagadása furcsa annak tükrében, hogy miközben a nigériaiakat az eredeti célponttól 250 kilométerre található Al Abrak Nemzetközi Repülőtérre irányították, a ghánai és a szudáni válogatott gépe gond nélkül landolhatott aznap Bengáziban – idézi a helyszínről tudósító ESPN-t a Nemzeti Sport

Sokkolhatlak?! A pilóta az imént azt mondta nekünk, hogy ezen a reptéren mindeddig volt üzemanyag a géphez. Kiadhatták volna, de azóta nem adtak engedélyt. El tudod képzelni?! Szóval meddig terveznek itt túszul ejteni minket!!! Még mindig csak várunk” – írta később William Troost-Ekong, aki jelezte, nem hajlandóak a számukra küldött, általuk nem biztonságosnak vélt kisbuszokkal továbbutazni. A járműveket a Bayer Leverkusen csatára, Victor Boniface meg is örökítette: 

 

A nigériaik végül nem a líbiai mérkőzés helyszínére, hanem haza, saját országukba indultak el jókora közjáték után. „A közösségi média ereje” – hangoztatta szabadulásuk örömére Troost-Ekong, aki igazi világjáró, hiszen Angliában, Hollandiában, Belgiumban, Olaszországban, Törökországban és Görögországban is megfordult, mielőtt Szaúd-Arábiába igazolt. A nigériai védő nem hagyta szó nélkül a történteket.

ISMÉTELTEM: SOHA nem kezelnénk így egy vendég nemzetet egy meccs miatt. Előfordulnak hibák, előfordulnak késések. De soha nem szándékosan! 

Ezen a ponton felszólítottuk a nigériai kormányt, hogy lépjen közbe és mentsen meg minket. Kapitányként a csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy NEM játszunk ezen a meccsen”.

Október 15-én Líbia – Nigéria mérkőzést rendeztek volna az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében... Az eset előzménye, hogy néhány napja – ahogy az nso.hu írja – Nigériában csapott össze a két válogatott, és akkor a líbiai csapatkapitány, Fajszal al-Badri panaszkodott a fogadó országra. Beszámolója szerint hosszasan átkutatták a csomagjaikat, majd feleslegesen, nagy késéssel és rendkívül kényelmetlen körülmények között buszoztatták őket. A nigériai szövetség akkor úgy reagált, hogy a líbiaiak maguknak köszönhetik a zűrzavart, mert mind az érkezésük napjáról, mind a repülőgépük landolásának helyszínéről késve tájékoztatták őket, így rögtönözni kellett a szállításuk megszervezésekor.

A csoportkörös mérkőzés odavágóját a nigériaiak nyerték 1-0-ra, a visszavágás megtörtént, a visszavágó sorsáról meg majd dönt az Afrikai Labdarúgó Szövetség...

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. október 14. 20:20
Ajvé. Kibírták? nem haltak bele?
2024. október 14. 19:31 Szerkesztve
Erre van a rántotthusos szendvics, csemege ubival + ez meg az! Ki az a hülye aki messze utazik és nem tesz a csomagba legalább 4-et? Ha viseletet is viszek, a csizma sámfa helyet boros flaska van!
Bi Tang Tomee
2024. október 14. 19:17 Szerkesztve
Úgy látszik, ezek a példányok különösen érzékenyek a pontos etetésre. Legalább néhány fürt banánt adhattak volna… rásszista arabok
ihavrilla
2024. október 14. 19:12
12 órán át nem kaptak enni???? Hú, az anyját!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!