Oda a luxus! Munkanélküli lett a világ legjobban kereső edzője

2024. október 25. 18:28

Marco Rossi egykori csapattársa a szaúdi futballválogatott szövetségi kapitányaként több mint 37 milliárd forintot kapott négy évre.

2024. október 25. 18:28
Roberto MANCINI

Nyitókép, fotó: Getty Images/Masashi Hara

***

Roberto Mancini 2021-ben még Olaszországot vezette Európa-bajnoki címig, majd miután a vb-szereplés nem jött össze (elbukták a pótselejtezőt Észak-Macedónia ellen, és így története során először fordult elő, hogy két egymást követő világbajnokságon nem vehet részt), még elvezette a gárdát a Nemzetek Ligája döntőjéig – ehhez a magyar válogatottat is oda-vissza verték – majd önként távozott a Squadra Azzurra kispadjáról.

A neves szakembernek (aki játékoskorában a Sampdoriában együtt játszott a magyar válogatott jelenlegi kapitányával, Marco Rossival), nem sok ideje maradt a bánkódásra, hiszen alig két hétre rá, tavaly augusztusban négyéves megállapodást kötött a Szaúd-Arábiai Labdarúgó Szövetséggel, így újra kapitányként dolgozhatott egy nemzeti csapat élén. Azt sem titkolták  felek: 

Mancini anyagilag sem jár rosszul, sőt a világ legjobban fizetett labdarúgó-szakembere lett, hiszen négy évre mintegy 37 milliárd forintnak megfelelő jövedelmet biztosítottak neki a szaúdiak.

A tündérmesének aztán ideje korán vége lett, ugyanis az elmúlt időszakban a szaúdi válogatott nem hozta a kívánt eredményeket: 14 mérkőzésen 7 győzelem, 6 döntetlen és 5 vereség volt a mérlegben, ráadásul úgy, hogy Szalem Al-Dawszariék már a legjobb 16 között kiestek az Ázsia Kupában, no és a 2026-os világbajnoki szereplés is veszélybe került: az ázsiai selejtezők C-csoportjában csupán a harmadik helyen állnak Japán és Ausztrália mögött, és csupán az első két helyezett kvalifikálja magát a vb-re.

Zinedine ZIDANE
A legesélyesebb utód: Zinedine Zidane? Fotó: Getty Images/Mateusz Slodkowski

A szaúdi szövetség mindenható urainak a Bahrein elleni hazai döntetlen (0-0) volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul 

nem elég, hogy Mancini csak a játékosait okolta a vártnál jóval gyengébb teljesítményért, de még a szurkolókkal is összetűzésbe került.   

  Rendkívül sikeres szakvezetői pályafutása során Roberto Mancini 61 mérkőzésen irányíthatta az olasz válogatottat (39 győzelem, 13 döntetlen, 9 vereség a mérleg), emellett az Internazionaléval három, az angol Manchester Cityvel egy bajnoki címet nyert, valamint dolgozott a Fiorentina, a Lazio, a török Galatasaray és az orosz Zenit szakmai főnökeként is. 

A hírek szerint a szaúdiak egy újabb nemzetközi szaktekintélyt szemeltek ki a válogatott élére, a legesélyesebbek között a francia labdarúgás ikonját, Zinedine Zidane-t emlegetik.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mukk
2024. október 25. 20:19
"14 mérkőzésen 7 győzelem, 6 döntetlen és 5 vereség..." Mandi! Ez hogy jött ki? (Idáig olvastam.)
Tasi János
2024. október 25. 18:56
37 milliárd nem sok, de azért mégse vakaródzik annyit az ember a közértben, ha tudja hogy van neki...
chief Bromden
2024. október 25. 18:55
:D -Tudsz úszni? -Nem. -És ha megfizetem?
Akitlosz
2024. október 25. 18:46
"Oda a luxus! Munkanélküli lett a világ legjobban kereső edzője Marco Rossi egykori csapattársa a szaúdi futballválogatott szövetségi kapitányaként több mint 37 milliárd forintot kapott négy évre." Szörnyű. De mitől lenne oda a luxus? 37 milliárd forintból élete végéig luxusban élhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!