Mi van itt? Otthonában vertük meg az olimpiai ezüstérmest

2024. október 25. 13:31

A hazai világversenyre készülő magyar kézilabda-válogatott jókora meglepetést okozott.

2024. október 25. 13:31

Nyitókép: mksz.hu

 

A magyar női kézilabda-válogatott a november végi-decemberi osztrák-magyar-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra készülés során Franciaországba utazott, hogy megmérkőzzön a regnáló világbajnokkal, olimpiai ezüstérmessel. A két együttes eddig 54 mérkőzést játszott egymással, magyar szempontból harminc győzelem, két döntetlen és 22 vereség volt a mérleg a kezdés előtt.

Legutóbb a párizsi olimpia csoportkörének első fordulójában találkoztak, akkor a házigazda 31–28-ra nyert. A Toulonban rendezett remek iramú felkészülési meccset a magyar csapat kezdte jobban, az első félidőben volt, hogy hat góllal is vezetett, de végül 15–12-es előnnyel mehetett el a szünetre. A második játékrészben is parádésan játszottak a mieink, és végül a három gólos különbséget megtartva, 30–27-re nyertek a franciák ellen.

„Az elmúlt öt hétben összesen nem kaptam ennyi lehetőséget, mint most, de ma sikerült megmutatnom, mit tudok. 

Köszönöm a lányoknak és persze a stábnak a bizalmat, nagyon örülök, hogy nyertünk. A csütörtöki siker értékét az mutathatja meg, ha szombaton is jó eredményt tudunk elérni a franciák ellen” – nyilatkozta Szemerey Zsófia, a válogatott kapusa, aki 16 védéssel és 38 százalékos védési hatékonysággal zárt, s komoly érdemei voltak a sikerben.

A magyar válogatott 14 év után győzött Franciaország ellen. 

A győzelmünk értékét növeli, hogy a csapatunk sztárjai közül Győri-Lukács Viktória, Klujber Katrin és Janurik Kinga ezúttal pihenőt kapott, Böde-Bíró Blanka pedig kisebb sérülés miatt maradt otthon. Szombaton ismét megmérkőzik a francia és a magyar válogatott, annak a találkozónak Tremblay-en-France lesz a helyszíne.

„Ha jó eredményt akarunk elérni az Eb-n, akkor olyan csapatok ellen kell játszanunk, mint a francia válogatott. A Románia elleni meccseken kevésbé volt hatékony a védekezés, mint az olimpián, ezen szeretnénk javítani és ha ez sikerül, akkor bárkivel szemben komoly ellenfél lehetünk” – mondta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az M4 Sportnak még a meccs előtt.

Női Európa-bajnokság, Magyarország-Ausztria-Svájc, 2024. november 28.-december 15.

A-csoport (Debrecen): Svédország, Magyarország, Észak-Macedónia, Törökország

A program:

November 28., csütörtök

18:00 Magyarország-Törökország

20:30 Svédország-Észak-Macedónia

November 30., szombat

18:00 Svédország-Magyarország

20:30 Észak-Macedónia-Törökország

December 2., hétfő

18:00 Észak-Macedónia-Magyarország

20:30 Törökország-Svédország

 

A mieink továbbjutásuk esetén a szintén debreceni B-csoport (Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország) és a Bázelban, Svájcban sorra kerülő C-csoport (Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália) 2-2 továbbjutójával mérkőzhetnek a debreceni középdöntőben (december 5., 6., 8., 10.

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2024. október 25. 16:28
A cikkíró megtisztelhetné a kapust azzal, hogy helyesen írja a nevét. Szemerey "Zsófia" anyakönyvezett neve: Zsófi. Azaz ez nem becenév.
Novicsok-5
2024. október 25. 13:39
Fúha. Felkészülési, tét nélküli meccsen győztek. Micsoda siker. Az olimpián meg simán megszopattak titeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!