Felvenné a kesztyűt: Kokó rendet tenne a magyar ökölvívásban, csak még a szabályok sem tiszták!

2024. október 02. 17:24

Az olimpiai- és világbajnok legenda, Kovács István végre harcba szállna az elnöki tisztségért. Akkora a fejetlenség, hogy lehet, a jelöltségig sem jut el a sokak által támogatott, konkrét elképzelésekkel rendelkező, megújulást szorgalmazó szakember...

2024. október 02. 17:24
null

Nyitókép: Facebook/kovacs.istvan.52

***

Hosszú évek óta rebesgetik, idén valóra válhat: Kovács „Kokó” István a magyar amatőr ökölvívás élére áll(hat). Magyarország – Papp László mellett – legsikeresebb bokszolója immár nyíltan vállalja, hogy harcba száll a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki posztjáért. Normális körülmények között azt mondhatnánk, sima ügy, a többség úgyis rá voksol, nyer, és beköszönt az új korszak. A helyzet azonban korántsem ilyen egyszerű, s nem csupán azért, mert jelenleg egy ügyvivő testület irányítja a sportágat.

A jelen rendszerben kideríthetetlen, hogy kik és hányan jelöltek valakit elnöknek a MÖSZ élére, illetve egyéb tisztségekre. Ugyanis a választás eljárási rendje nem ismert, és a kluboknak, a sportág vezetőinek vagy a MÖSZ címére levélben, vagy a szakszövetségen kívüli, ismeretlen tulajdonú privát gmail címre kell a jelöléseiket elküldeni. Ettől kezdve 

senki sem tudja, beérkezett-e a jelölése, és kit szeretne az elnöki székben látni, és azt sem ismert, hogy kik felügyelik az elektronikus jelöléseket.

 Az is meglehetősen aggályos, hogy az október 12-i közgyűlést informatikai okokra hivatkozva halasztották el november 9-ére, miközben az alapszabályunk egyértelműen papír alapú szavazást ír elő a választásokra, tehát a választások nem igényelnek informatikai támogatást” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Kovács István, hozzátéve, az sem tisztázott, kik szavazhatnak.

A népszerű „Kokó” felmérte a viszonyokat, s tudatta: rengeteg klub kereste meg az elmúlt időben, hogy betartja-e az ígéretét, miszerint ha támogatják, elfogadja a jelölést. Az 54 éves, komoly nemzetközi sportvezetői tapasztalatokkal rendelkező szaktekintély legutóbb Svájcban dolgozott az egyik nemzetközi ökölvívó szervezetnél főtitkárként (IBA), a profik között jelenleg is a WBO alelnöke.

„Most, miután hazaköltöztem, helyzet van, és ha a sportág közgyűlése bizalmat szavaz nekem, készséggel vállalom a magyar ökölvívás irányítását, újbóli felemelését, és elkötelezetten szolgálom szeretett sportágamat.”

A több mint két évtizeden át regnáló Csötönyi Sándor (1996-2017) után Erdei Zsolt (2017-2019), Bajnkai István (2019-2023) és Kurtucz Csaba (2023) elnöki ténykedése sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Most Kovács István vállalkozik a feladatra, hogy próféta legyen a saját hazájában...

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2024. október 02. 17:36
Egy olyan alak, aki cinkosa a RetekKlub undorító, sportszerűtlen disznóságának, az ökölvívás meggyalázásában? Elvtelen, pénzéhes gagyi.
sexykitty-5000102
2024. október 02. 17:31
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­­­k­­e­­l­­d­­ ­a­­­ ­s­z­e­x­i­­ ­­­p­­­u­n­­­c­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!