Súlyos balesetet szenvedett a magyar BMX-bajnok Svájcban

2024. szeptember 21. 14:04

Gyakorlata közben olyan balszerencsésen esett és ért talajt, hogy fejsérülése miatt azonnal kórházba, intenzív osztályra szállították, ahol jelenleg is megfigyelés alatt tartják.

2024. szeptember 21. 14:04
KEMPF Zoltán

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Több helyen arccsonttörést szenvedett Kempf Zoltán, a magyar BMX freestyle egyik legnagyobb alakja a svájci EUC freestyle Európa-bajnokságon.

Gyakorlata közben olyan balszerencsésen esett és ért talajt, hogy fejsérülése miatt azonnal kórházba, intenzív osztályra szállították, ahol jelenleg is megfigyelés alatt tartják.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) szombati sajtóközleménye szerint a Zozó becenevű bringás állapota stabil.

Város Viktória szakágvezető elmondta: beszélt, kommunikált vele, mindenre reagál, de a következő pár óra meghatározó lesz, ezért a legfontosabb, hogy Kempf pihenni tudjon.

Ezt is ajánljuk a témában

Kempf Zoltán indult a városi sportágak budapesti olimpiai selejtezőjén, a Ludovika Campuson is, ahol a 11. helyen zárt a BMX freestyle park versenyszám döntőjében, így nem szerzett párizsi ötkarikás kvótát.

Az MKSZ hangsúlyozta, hogy az esésekből származó sérülések egyre gyakoribbak, ezért a Magyar Judo Szövetséggel közös, "Ne törd magad" nevű, esésoktató programját a tervek szerint ősztől kiterjesztik a többi sportágra is és alapítványt hoznak létre annak érdekében, hogy minden magyar sportoló megtanulhasson biztonságosabban talajt fogni.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. szeptember 21. 15:06
Magának kereste a bajt.
zsuzskka-2
2024. szeptember 21. 14:27
Jobbulást!
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 14:09
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­k­e­­l­d­­­ ­a­­­ ­­s­­z­­­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­­­n­­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!