Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megüzente, nem megy nyugdíjba az elmeszelt világbajnok

2024. július 02. 21:15

Európa-bajnoki szereplés helyett csapat nélkül edz a visszatérésről álmodozó sztárfocista, aki 4 éves eltiltást kapott tiltott szer használata miatt. Elárulta, miben bízik és milyen a kapcsolata klubjával, a Juventussal.

2024. július 02. 21:15
Pogba, Paul

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

***

Mindent megnyert eddigi karrierje során, hogy aztán elveszítse a mindenét: a focit! Paul Pogba alaphelyzetben sem egy átlagos fickó és focista, 2023-ban azonban túllépett egy határt, tiltott szert használt. Idén februárban négy évre eltiltották a versenysporttól azok után, hogy 2023 augusztusában egy véletlenszerű doppingteszten a megengedettnél magasabb tesztoszteronszintet mutattak ki vérében. A B próba is pozitív eredményt hozott, amely után megszületett a súlyos ítélet. A labdarúgó több mérkőzésen is megjelent a most zajló Eb-n, természetesen a franciák meccsein. 

A 31 éves Pogba korábban hangot adott csalódottságának, szerinte igazságtalanul elbántak vele.

Rendkívül szomorú vagyok, összetört a szívem, hogy mindent, amit a profi pályafutásom során felépítettem, elvettek tőlem. Amint nem tartanak vissza jogi akadályok, a teljes történet mindenki számára világossá válik. Soha nem szedtem tudatosan, szándékosan olyan táplálékkiegészítőket, amelyek sértik a doppingellenes szabályokat. Profi sportolóként soha nem nyúlnék ilyen szerekhez. A ma bejelentett döntés következményeként fellebbezni fogok a Sportdöntőbíróság előtt” – nyilatkozta. 

Ezt is ajánljuk a témában

A guineai származású, korábban a Manchester Unitedben is megfordult, extravagáns középpályás 2022 óta ismét a Juventus kötelékébe tartozik. A jelen idő és a tartozik is helytálló. Utóbbi azért, mert visszatérése óta alig játszott, sérülés miatt a 2022-es világbajnokságról is lemaradt. Előbbi pedig azt jelenti, az eltiltása ellenére nem bontott vele szerződést az olasz klub. Pogba legfrissebb reakciójában is megerősítette ezt, és azt is megerősítette: harcol azért, hogy felmentsék és újra futballozhasson. 

Nem vonulok nyugdíjba, hanem készen állok harcolni a karrieremért! Ha nem jelenik meg olyan videó, amelyen a visszavonulást jelentem be, akkor az azt jelenti, hogy továbbra is futballista vagyok. 

Itt vagyok, pozitívan nézek a jövő felé, és lehetőségem van felvenni a harcot a szerintem igazságtalan döntéssel szemben. Meglátjuk, javulni fognak a dolgok

 – mondta Paul Pogba a Sky Sport Italianak, amelyet a Juventuzblog idéz.

Továbbra is játékosnak érzem magam, edzéseket végzek, és ezekben a pillanatokban pozitívan kell tekintenem a jövőbe. Sok időt töltök a családommal, láthatom a gyerekeimet felnőni. 

Nem teszem azt, amit szeretnék, hisz az a futball, de tényleg nagyon várom a visszatérést. Nagyon türelmetlen vagyok, gyereknek érzem magam, aki profi futballista akar lenni.

 A legutóbbi értesüléseim szerint a Juventus játékosa vagyok, és erről szerintem őket kellene kérdezni. Érvényes szerződésem van, de nem tudtam még beszélni az igazgatóval vagy az edzővel, csak a csendet észlelem a Juventus részéről. Szerintem a fellebbezésem elbírálására várnak.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:58
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­e­­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­p­­­u­­n­­c­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
bagoly-29
2024. július 03. 06:39
Kibicek kuss!
bagoly-29
2024. július 03. 06:38
A WADA több kárt okoz az élsportnak mint hasznot! DE egyesek jól megélnek belőle.
rockercicc
2024. július 02. 23:54
Pedig elmehetne a büdös picsába egy uránbányába gályázni, vagy a földekre... Majomszabású.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!