Egymást dicsérik az Eb-elődöntő előtt a franciák és a spanyolok

2024. július 09. 11:38

Az edző és a játékosok azért pár beszólást is megengedtek maguknak – nem egyszer a sajátjaikat célozva.

2024. július 09. 11:38
RODRI

Nyitókép: Sorsdöntő Rodri-gól Grúzia ellen Fotó: MTI/AP Manu Fernandez

***

Érthető, hogy a nem mindennapi csata előtt megy a lelki hadviselés.  

A Manchester City csillaga, Rodri (akit klubedzője, Pep Guardiola egy Eb előtti interjújában a világ legjobb középpályásának nevezett, 

és hozzátette „nem tudom, mit kezdenénk nélküle!”), a Marcának adott interjújában többek között elmondta:

– Amellett, hogy erősek és egységesek vagyunk, egyre inkább fáradunk, hiszen a sorozatmérkőzések fokozatosan nagyobb erőbedobásra késztetnek bennünket. Eddig is sokféle meccset játszottunk, de bizonyítottuk: igen hatékonyan tudunk reagálni a különböző szituációkra.  Egyet ígérhetek: továbbra is bátran játszunk, hiszen nincs okunk senkitől sem félni!

A spanyol válogatott egyik legjobbja Kylian Mbappéról (aki az Ausztria elleni csoportmérkőzésen arc- és orrtörést szenvedett, és maszkgondja egyértelműen közrejátszhatott abban, hogy eddig csupán egyetlen büntetőből volt az Eb-n eredményes) is elmondta a véleményét:

„Tisztában vagyok azzal, milyen képességű futballista, és hogy mennyire veszélyes a játéka! Ezzel együtt Franciaország nem csak egyetlen játékosból áll, egy remek csapat.”

Rodrit természetesen arra is megkérték, hasonlítsa össze a jelenlegi csapatot a 2008-as és 2012-es Eb-győztes spanyol alakulattal.

„Mára már aranygenerációnak hívjuk őket, de a győzelmek előtt ők sem voltak azok. Nekünk is a saját örökségünket kell megteremtenünk”.  

DESCHAMPS, Didier; MBAPPÉ, Kylian
A francia válogatott két kulcsfigurája, Didier Deschamps szövetségi kapitány és Kylian Mbappé Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar

A franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps – szokás szerint – kőkemény kritikát a sajtótól. Elsősorban természetesen azt kifogásolják, hogy a gallok akciógól nélkül, két öngóllal és a fentebb említett Mbappé-büntetővel csordogáltak a legjobb négy közé arról nem beszélve, hogy a szakember állítólag több játékossal (Camavinga, Griezmann) is összerúgta a port, ráadásul az Atlético Madrid légiósa is nekiment a francia sajtó néhány képviselőjének, azt állítva, hogy néhány újságíró a spanyol válogatott mellé állt...

Ezt is ajánljuk a témában

Nem elég tehát, hogy áll a bál a Les Bleus körül, a hírek szerint a franciaországi választások is elvonják néhány játékos figyelmét a tornáról (...), mindenesetre Deschamps szerint a spanyol válogatott két meghatározó játékosa Pedri és Rodri, akik közül csak utóbbi tud pályára lépni, hiszen a Barcelona játékosát a karrierjét befejező Toni Kroos egyszerűen lerúgta a pályáról (mint arról a Mandiner is beszámolt, a történtek után a német legenda elnézést kért a tettért, amelyet Pedri sportszerűen el is fogadott)....

Ezt is ajánljuk a témában

A francia kapitány hozzáfűzte:

„A spanyol válogatott történelmileg mindig is erős volt a középpályán, most sem lesz másképp. 

Nálam eddig Rodri a torna legjobbja, példaértékűen irányítja a csapatát, a két szélső pedig valóban veszélyes. A legjobb ellenszer, ha nem engedjük, hogy labdát kapjanak”.

 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­­i­ ­p­u­­n­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
google-2
2024. július 09. 18:45
Szóval a franciák megint nem fognak focizni? Akkor menjenek haza, harcoljanak a szerintük szélsőjobb ellen! Labda nélkül.
akkor ki
2024. július 09. 18:17
Akik kiestek a 8-ad döntőből, azokhoz csapnám a spanyolokat, kibasznám az angol, francia, holland, belga, német, olasz, portugál brancsot és nélkülük játszatnám újra az EB-t! Mindegyik kibaszott brancs alibi focit játszott, ők, akiknek összértékükön egy közepes országot lehetne etetni 10 évig! Mindegyik szívcsapat, akiknek most volt lehetőségük az életükben feljebb lépni, tehetségesebb és szebb focit játszott! Gondolok itt a grúzokra, osztrákokra, ukránokra, szlovénokra, törökökre, dánokra stb. Sajnos mi nem voltunk jók! Sebaj, legközelebb!
Swansea2688
2024. július 09. 15:46
Azon a franciának becézett belső-kongói páviánhordán egész pontosan mi dicsérni való van? Szégyen, hogy ilyen minősíthetetlen játékkal a legjobb négy közé kerülhetett. Egyáltalán: az egész Eb is szégyen, az impotens rendezőkkel, csaló bírókkal (inkluzíve videóbírós szoba), nagypofájú edzőkkel, botlábú, alibiző, magukat kímélő "sztárokkal", és az egész bajnokságot (ha még ugyan megérdemli ezt a kifejezést) átható ötlettelen, töketlen, defenzív csapatjátékkal egyetemben (egy-két jobb felvillanást leszámítva, lesírt a játékosokról, hogy nem gólt lőni akartak, hanem a meccset az adott állásban kibekkelni), a bundázásokról, helyezkedésekről nem is beszélve. Én csak a sok nézőt sajnálom, akik nyilván nem kevés zsozsót szurkoltak le ezekért a meccsekért az UEFA pénztárába, és akkor ezt kapják a képükbe. Szégyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!