Verstappen a Mercedeshez igazol a Forma1-es pilóta szerint, Schumacher testvére is megszólalt az ügyben

2024. március 06. 13:06

Könnyen lehet, hogy nem tölti ki 2028-ig szóló szerződését a Forma-1-es Red Bull csapat világbajnoki címvédő holland versenyzője.

2024. március 06. 13:06
Max VERSTAPPEN

Bármennyire is a fellegek között jár mostanság a Red Bull Racing, hiába a Bahreinben az idénynyitón aratott magabiztos kettős győzelem, vannak gondok az osztrák csapatnál. No nem az autóval vagy a vb-címvédő Max Verstappennel, hanem a háttérben, a felsővezetésben, az elmúlt hetekben Christian Horner botránya szolgáltatja a legfőbb beszédtémát az F1-ben. A szexuális zaklatásba keveredett angol csatfőnök ellen indult belső vizsgálatot ugyan lezárták a múlt héten, az ügy még korántsem ért véget, sőt! Kiderült, nagy a megosztottság az istállón belül emiatt. A korábbi F1-es versenyző, Max édesapja, Jos Verstappen kijelentette: amíg a brit vezető az istállónál marad, fennáll a veszélye a Red Bull darabokra hullásának. Állítólag két táborra szakadt a csapata, és miközben Horner az energiaital-gyártó thai tulajdonosainak bizalmát élvezi, addig az osztrák kisebbségi tulajok Helmut Marko szaktanácsadó, Adrian Newey főtervező, valamint a Verstappen család oldalán állnak.

A korábbi Forma–1-es pilóta, Gerhard Berger úgy látja, egyértelmű a képlet: ha Horner marad, mindenki más távozik.

„Most úgy tűnik, hogy Horner marad a Red Bullnál, Helmut Marko és Adrian Newey otthagyja a csapatot, Max Verstappen pedig a Mercedeshez távozik”

– mondta az osztrák ex-versenyző az F1-Insider című lapnak.

És ez utóbbi lenne ám az igaz bombameglepetés. Az már kiszivárgott, hogy idősebb Verstappen beszélgetett a versenyzőt kereső Mercedes csapatfőnkével, Toto Wolff-fal. A bahreini paddockban többször is látták őket, és a hírek szerint az egyik este együtt is vacsoráztak a Four Seasons hotelben. És a felek nem is tagadták, hogy volt ilyen találkozó. Ugyan elsőre vad forgatókönyvnek tűnik, de nem lehet kizárni, hogy Max Verstappen a jövőre a Ferrarihoz szerződő Lewis Hamilton utódja lesz a Mercedesnél.

A háromszoros holland világbajnok 2028 végéig szóló szerződésében ugyanis van egy záradék, mely lehetővé teszi, hogy idő előtt távozzon az osztrák istállótól, amennyiben legfőbb bizalmasa, Helmut Marko otthagyja a csapatot. Márpedig erre egyre nagyobb esély látszik, amennyiben valóban Horner marad a csapatfőnök.

A korábbi Forma–1-es versenyző, Ralf Schumacher is megszólalt az ügyben, s tulajdonképpen figyelmeztette a Red Bullt, hogy mihamarabb megoldást kellene találni a mostani botrányra, mert különben darabjaira hullhat az elmúlt évek sikercsapata.

Schumacher, Ralf;
A 2013-ban síbalesetet szenvedett német Michael Schumacher öccse, Ralf távozik a francia Alpokban fekvő Grenoble egyetemi kórházából 2014. január 2-án - Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

„Beszédes volt szerintem, hogy a bahreini győzelmet követően Verstappen nem volt valami lelkes. Túl sok minden romlott el személyes szinten. Mindenkinek bocsánatot kell kérnie a másiktól, vagy valakinek távoznia. Bár szerintem ezt már nem lehet helyrehozni. A Red Bull számára a legjobb az volna, ha Horner visszavonulna, de kétlem, hogy ezt megteszi. Akárhogy is lesz, a brandet óriási károk érték. Óriási a zűrzavar most az osztrákoknál, s nem látom a megoldás jeleit” – mondta Schumacher a német Sky Sport televíziónak.

A hétvégén szombaton következik a Szaúd-Arábiai Nagydíj, de borítékolható, hogy ott is a Horner-sztori lesz a fő téma a paddockban.

Nyitókép: M4 Sport

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. március 06. 14:45
Sikeres csapatot nem láttam még, amelyik ennyire szét akarta verni önmagát. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy egy sikeres csapathoz kell egy jó csapatvezető, egy jó pilóta egy jó tervező és egy támogató tulajdonos. Itt mindegyik adott volt, de akkor jött a tanácsadó és megdumálta pilóta faterját és hogy fenyegessék meg a csapatvezetőt, hogy vagy ő távozik vagy ők mindannyian. Távozzon egy olyan balhé miatt, amit egy alapos belső vizsgálat szerint el sem követett. Ezt az egész botrányt ők fújták ekkorára és ha elég jól csinálják, még a Red Bull márkát is tönkre tudják tenni. Ha Dietrich még élne, már azelőtt szétcsapott volna köztük, hogy szájukat kinyitották levegőért.
NorthernOutlaw
2024. március 06. 14:38
Apuka kavarja a szart. Max felnőlhetne végre és elküldhetné az apját a picsába. Horner helyében biztos, hogy maradnék.
pandalala
2024. március 06. 14:27
jelentekezzen, aki ezt látta jönni! :-)))))
Oldalkosár
2024. március 06. 14:16
Nyerő szériában van, igazi hülye ha elmegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!