Drámai helyzetbe került, megszűnhet az egyik legismertebb német focicsapat

2024. február 06. 22:51

Öt éve még a Bajnokok Ligájában szerepelt a klub, amely most óriási adóssággal küzd, és a másodosztály kiesőzónájának szélén egyensúlyozik.

2024. február 06. 22:51
03 February 2024, North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Soccer: Bundesliga 2, FC Schalke 04 - Eintracht Braunschweig, matchday 20, Veltins Arena. Players from both teams take part in the "#STEHTAUF" (for democracy) campaign. Photo: Bernd Thissen/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A megszűnés veszélye fenyegeti a hétszeres német bajnok Schalke 04-et – számolt be az Origo. Az 1904-ben alapított, nagy hagyományokkal rendelkező gelsenkircheni székhelyű klub, amely a kétezres években ötször is a dobogón végzett a német elsőosztályú labdarúgóbajnokságban, a 2020/2021-es idény végén kiesett az elsőosztályból, és bár a következő idényben megnyerte a másodosztályú bajnokságot, és visszajutott a Bundesligába, egy évnél tovább nem sikerült bennmaradnia, most pedig már az a veszély fenyegeti, hogy lecsúszik a harmadosztályba. 

A klub jelenleg a 14. helyen áll a Bundesliga 2-ben, azaz közel áll a kieséshez. Ez azonban tragédiát jelentene az óriási adósságállománnyal küzdő egyesületnek, mertuk165 millió eurós tartozása miatt nem kapná meg a jogot az induláshoz, és a legalsó osztályból kellene újrakezdenie az egyesületnek, amely öt évvel ezelőtt még a Bajnokok Ligájában szerepelt.

A Schalke a német futball történelmének legendás csapatai közé tartozik, Németországban az ötödik legnagyobb stadionnal rendelkezik és figyelemre méltó sikereket ért el a múltban. A gelsenkircheni együttes 1934 és 1942 között hat bajnoki címet szerzett, majd 1958-ban ismét megnyerte a német bajnokságot. A klub 1997-ben érte el eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét, miután megnyerte az Európa-liga elődjét, az UEFA-kupát, amelynek döntőjében büntetőpárbajban győzte le az olasz Intert. A Schalke csapatában a 2000-es és a 2010-es években olyan játékosok futballoztak, mint Manuel Neuer, Leroy Sané, Mesut Özil, Ivan Raktitic vagy Julian Draxler, de a nagy múltú klub jelenleg közelebb áll az összeomláshoz, mint ahhoz, hogy újra az élvonalban szerepeljen.

Nyitókép: BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 12. 09:42
Bizony a Gazprom. Dehát nyilván még a saját szurkolók is gond nélkül beáldoznák a kedvenc csapatukat, ha ezzel megmenthetik Ukrajnát, esetleg borsot törhetnek valamelyik oligarcha orra alá. Az ötödosztályban meg az övé lesz a legmenőbb, egyetlen fedett satdion.
Interista
2024. február 07. 19:47
A dicsőséges múlt elhalványul. A szankciók működnek ! Németország elsüllyedt ! A Schalke az 1. ilyen csapat. Következik Hertha BSC .
Csányi Gyuri
2024. február 07. 14:40
Jól emlékszem? A Gazprom volt a főszponzor? A szankciók, ugye.
lazio154-2
2024. február 07. 14:05
Nálunk, ha kiesik a csöcs, minden csapat ilyen drámai helyzetbe kerül! Bizony még a megyei iii. osztályban lévők is fizetésért játszanak. Ahol nincs felesleges pénz, hiába az új pálya, nincs csapat Az elmúlt 13 évben 600 kisvárosban- községben szünt meg a felnőtt labdarúgás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!