Rangsorolta a szaklap a Premier League legjobb igazolásait, de hányadik lett Szoboszlai?

2023. december 28. 08:14

A magyar középpályás 70 millió eurós átigazolásáról ír a nemzetközi sajtó.

2023. december 28. 08:14
null

Az angol Premier League-ben Szoboszlai Dominikot a szezon egyik legkiemelkedőbb szerzeményeként tartják számon. A bajnokság felénél járva, a nyáron igazolt játékosokat értékelve, a Liverpoolban játszó Szoboszlai bekerült a top tíz közé, melyet az Arsenal nyári rekordigazolása, Declan Rice vezet – írta meg a Magyar Nemzet.

A Premier League-t sokan a világ legerősebb bajnokságának tekintik, és az átigazolási időszakban itt mozog a legtöbb pénz.

Az idei nyáron az angol élvonalbeli klubok összesen több mint 2,8 milliárd eurót költöttek új játékosok megszerzésére, megdöntve ezzel a korábbi rekordot. 

Szoboszlai Dominik átigazolása 70 millió euróba fájt a Liverpoolnak,

amely vételárat a teljesítménye alapján érdemelt ki a magyar játékos, írja a Goal.com.

A cikk megjegyzi, hogy a nagy átigazolási díj önmagában nem garantálja a sikert, és példaként említi olyan játékosokat, mint Kai Havertz, Mason Mount és Andre Onana, akikért magas összegeket fizettek, de teljesítményük vegyes képet mutatott. Azonban Szoboszlai Dominik a Premier League 15 legjobb nyári igazolása közé került, hetedik helyen. A Liverpoolnak Jordan Henderson és Fabinho távozása után szüksége volt egy komplex középpályásra, és Szoboszlai ebben a szerepben kiválóan helyt állt. A magyar válogatott csapatkapitánya az első tíz Premier League-meccsét végig játszotta, és rengeteg elismerést kapott.

A lap szerint Szoboszlai kvalitásait Steven Gerrard képességeihez hasonlították, bár még korai lenne megerősíteni ezt a párhuzamot, mivel a magyar játékos teljesítménye az utóbbi időben kissé visszaesett. Azonban a cikk hangsúlyozza, hogy Jürgen Klopp számára Szoboszlai nagyon okos igazolás volt. A lap ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy bár a nagy ár nem garancia a sikerre, a Premier League legjobb nyári igazolása, Declan Rice, akiért a legtöbbet fizették, bizonyította képességeit. Rice az Arsenal középpályájának szívét jelentette, és kulcsfigurája volt annak, hogy a csapat az idény feléhez érve vezeti a bajnokságot.

A Premier League 15 legjobb nyári igazolása:

  1. Declan Rice (Arsenal) 116,6 millió euró
  2. James Maddison (Tottenham) 46,3 millió
  3. Guglielmo Vicario (Tottenham) 18,5 millió
  4. Jeremy Doku (Manchester City) 60 millió
  5. Micky van de Ven (Tottenham) 40 millió
  6. Pedro Porro (Tottenham) 40 millió
  7. Szoboszlai Dominik (Liverpool) 75 millió
  8. Pau Torres (Aston Villa) 33 millió
  9. Moussa Diaby (Aston Villa) 55 millió
  10. Cole Palmer (Chelsea) 47 millió
  11. Joao Pedro (Brighton) 34,2 millió
  12. Mohammed Kudus (West Ham) 43 millió
  13. James Ward-Prowse (West Ham) 34,8 millió
  14. Thomas Kaminski (Luton Town) 2,9 millió
  15. Ross Barkley (Luton Town) ingyen

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MB Media/Getty Images

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 28. 19:41
- Van egyéb szempont is a teljesítményen kívül? - Igen, van. Például a reklámértéke.
Tommaso
2023. december 28. 19:39
Van néhány, akikért kb feleannyit fizettek, mégis jobban teljesitenek. Ezt talán segit Szoboszlainak abban, hogy ne szálljon el magától.
Novicsok-5
2023. december 28. 09:53
Maddison sérült, Vicario kapja a gólokat, Porro-t korábban a pokolba kívánták (nem is a szezonban igazolták, hanem idén januárban). Kudust előbbre rangsorolnám, ontja a gólokat. Ez a lista egy vicc.
kizokkentido
2023. december 28. 09:34
"Szoboszlai Dominik átigazolása 70 millió euróba fájt a Liverpoolnak, amely vételárat a teljesítménye alapján érdemelt ki a magyar játékos, írja a Goal.com." Csak nem? Talán van egyéb szempont is a teljesítményen kívül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!