Már ma este továbbjuthat az RB Leipzig, a BL-ben is bevetik a kupaspecialista Gulácsit?

2023. november 07. 16:57

Három csapat is bebiztosíthatja a nyolcaddöntős folytatást a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

2023. november 07. 16:57

A címvédő angol Manchester City, a két magyar játékost is foglalkoztató német RB Leipzig és a katalán FC Barcelona már a csoportkör 4. fordulójának keddi játéknapján biztosíthatja a 16 közé való továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A papírforma alapján az előző szezonban triplázó, most is remek formát mutató Manchester City a svájci Young Boys elleni újabb skalpjával érhet célba. A G-csoport másik találkozóján, a két magyar válogatott labdarúgót, Gulácsi Pétert és a sérülése után lábadozó Willi Orbán is alkalmazó német RB Leipzig a Crvena zvezda belgrádi otthonában járhat sikerrel. A Bundesliga hétvégi fordulójában váratlan vereséget szenvedő lipcseiek egy győzelemmel ugyancsak megváltanák a helyüket a nyolcaddöntőben – ha a City nem kap ki. A német klub magyar kapusa, Gulácsi Péter a szezon során eddig két Német Kupa-meccsen jutott lehetőséghez a súlyos sérülése után, nagy kérdés, mikor foglalja vissza állandó helyét a gólvonalon a nemzetközi kupában is.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Marco Rose a lipcseiek vezetőedzője, annak ellenére is bizakodóan tekintett a találkozóra, hogy egyik legjobb támadója, Timo Werner betegésg miatt nem tartotta a csapattal.

Mindannyian elégedetlenek vagyunk az utolsó két mérkőzésünk eredményével, de most lehetőségünk lesz helyre tenni a dolgokat!” 

– fogalmazott a szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ukrán Sahtar Donyeck Hamburgban fogadja a csoportelső Barcelona együttesét. A két gárda a katalán fővárosban két héttel ezelőtt nagyot küzdött egymással, akkor a hazaiak 2–1-re diadalmaskodtak. A katalánoknak a döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz.

A játéknap talán legnagyobb rangadóját AC Milan és a Paris Saint-Germain vívja majd. Az olaszok az „odavágón” 3–0-ra kaptak ki a francia fővárosban, és még továbbra is első góljukra várnak az idei BL-sorozatban!

Fotó: X/RBLeipzig_EN

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!