„Szoboszlai fantasztikus futballista, élmény vele játszani” – így méltatja világbajnok csapattársa a magyar klasszist

2023. szeptember 26. 11:52

A brit sajtó is egyöntetűen dicséri a középpályás teljesítményét.

2023. szeptember 26. 11:52
Andrew ROBERTSON; SZOBOSZLAI Dominik

Sorozatban ötödik bajnoki győzelmét aratta a Liverpool, vasárnap 3–1-re verte meg hazai pályán a West Ham Unitedet. A találkozót követő sajtótájékoztatón Jürgen Klopp elégedetten értékelt, ám nem felejtette el megemlíteni a hibákat is csapata játékában.

„Pontosan olyan nehéz mérkőzést játszottunk, mint amilyenre számítottam. (...) Voltak jó pillanataink, különösen az első félidőben, de nem tudtuk a kellő mértékben irányításunk alatt tartani a mérkőzést, ami a West Ham ellen amúgy is nagyon nehéz” – idézte a vezetőedzőt  a Nemzeti Sport.

Klopp a futballisták közül ezúttal külön is kitért Darwin Núnezre, az uruguayi támadóra, de ismét megemlítette Szoboszlai Dominikot, akivel kapcsolatban kijelentette, „Curtis Jones és Szoboszlai Dominik is sokat segít neki.

 Bejátsszák az egész pályát”.

A lap  hozzátette, hogy a Liverpool magyar középpályásának a West Ham ellen is jó mérkőzése volt, a brit sajtó egyöntetűen dicséri az ötletességét és a pontos passzait. A videómegosztó portálokat pedig bejárta az a felvétel, amin a mérkőzés 88. percében szélsebesen letámadta a hátul passzolgató védőket, labdát szerzett, és támadást indított.

„Kiváló a csapatunk!” 

A Vörösök hivatalos oldalán Alexis Mac Allister is kifejtette véleményét a magyar játékosról. „Szoboszlai fantasztikus futballista, élmény vele játszani. (...) Boldog vagyok, hogy a Liverpoolhoz tartozom, kiváló a csapatunk”.

Mac Allister továbbá hozzáfűzte, „a West Hamet megérdemelten győztük le, örülök, hogy gólpasszal tudtam segíteni. A program sűrű, három-négy naponta mérkőzést játszunk, de ez nem gond, készen állunk a következő kihívásra”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A Pool és Szoboszlai nem tud hibázni: a West Ham Unitedet is legyűrték - Liverpool - WHU 3-1!

A West Ham szívós ellenfél volt, de a Liverpool a második félidei lendületesebb játékával tovább írta remek sorozatát és tapad az éllovas Manchester Cityre. Szoboszlai ezúttal egy lesgólpasszig jutott.

Nyitókép: AFP/Daniel Roland

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik