Itt a közös vonás Szoboszlai és az „új Egerszeginek” tartott úszólány között

2023. szeptember 30. 13:28

Szoboszlai Dominikra felfigyelt a legnagyobb presztízsű brit lap, a The Times szakírója.

2023. szeptember 30. 13:28
Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Liverpool FC-Bournemouth mérkőzésen Liverpoolban 2023. augusztus 19-én.

Mi lehet a közös egy 22 éves, 70 millió euróért klubot váltó, ma már világszerte híres sztárfutballistában, a Premier League bajnoki címére törő Liverpool vezéregyéniségében, és egy ma még csak Tatabányán és legfeljebb bennfentes honi úszókörökben ismert 14 éves kislányban? – tette fel a kérdést az Index. 

Szoboszlai Dominikre felfigyelt az egyik legnagyobb presztízsű brit lap, a The Times szakírója, egy bizonyos Paul Joyce, aki lement a Liverpool edzésére, és betekintést nyert a csapat játékosainak laktátküszöb mérésébe.

Ez azt jelenti, hogy a játékosok utolsó csepp erejükig róják a köröket az edzőpálya körül, majd, amikor már az utolsó is „kidőlt”, megmérik vérükben a tejsavszintet. Akinek a legalacsonyabb marad, az tűri a legjobban a fáradtságot.

Joyce a csapat egyik előszezoni edzéséén, döbbenten tapasztalta, hogy 

Szoboszlai Dominik még akkor is könnyedén veszi a köröket, amikor a többiek már félholtan pihegnek, hanyatt fekve a gyepen.

A tatabányai vetélytárs

Szoboszlai Dominiknek laktátküszöbe a végtelenségig kitolható, akárcsak az Index által nemrégiben meglátogatott 14 éves tatabányai úszófenoménnek, Jackl Viviennek, aki 

hat másodperccel megjavította a legendás Egerszegi Krisztina korosztályos országos csúcsát 400 méter vegyesen.

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. szeptember 30. 14:39
A közös bennük, hogy mindketten az árral szemben úsznak...
llnnhegyi
2023. szeptember 30. 14:00
159 862 követője van a neten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!