Óriási szaúdi pénzzel nézhet szembe Szoboszlai

2023. augusztus 27. 08:03

Szinte bármelyik játékost ki tudják fizetni a szaúdiak, ha szeretnék.

2023. augusztus 27. 08:03

A Magyar Nemzet vasárnapi cikkében emlékeztet: sokáig úgy tűnt, Szoboszlai Dominik a Newcastle United futballistája lesz, azonban mint ismert: Szoboszlai inkább a tradíciót és az Anfield Roadot választotta.

„A Newcastle 2021-ben lett a PIF-ként (Public Investment Fund) emlegetett szaúdi pénzügyi alap tulajdona. Ezt Szaúd-Arábia 1971-ben hozta létre, és ide terelte az olajüzletből származó vagyonát, amely ma már állítólag 800 milliárd dollár lehet! A közel-keleti állam az elmúlt években ebből áldoz egyre nagyobb összeget a sportra, azon belül is a futballra” – írja a lap.

A PIF első igazán nagy futballbefektetése azonban a Newcastle United volt, amelyet két év alatt eljuttatott a BL-be – mutat rá a Magyar Nemzet. Mint írják: a Premier League előző idényében a csapat épp a Liverpoolt megelőzve végzett a negyedik helyen a bajnokságban, s ezzel 2002 óta először jutott be a legrangosabb európai kupába, míg a Liverpool meg 2016 óta először maradt ki onnan.

A szaúdiak nem sajnálták a pénzt a Newcastle megerősítésére, az elmúlt két évben máris 468 millió eurót költöttek új igazolásokra,

derül ki portál cikkéből, melyben rámutatnak: Szoboszlai Dominik kezdeti időszakában a Premier League-be egymás után léphet különlegesnél különelgesebb meccseken a pályára. Felidézik: a Chelsea, a Bournemouth után ugyanis éppen a Newcastle United következik a sorban. Vagyis egy újabb rangadó BL-induló ellenféllel szemben, amelyiknek ráadásul Szoboszlai kis híján a mezébe öltözött a nyáron.

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. augusztus 27. 17:43
Szeptemberre a szoboszlais cikkek érdeklődés hiányában elmúlnak.
röviden
2023. augusztus 27. 13:02
A Liverpool drukkerei teljesen ki vannak bukva a az FSG-re, az amerikai tulajdonosra, amelyik pl a Boston Red Sox-t vagy a Pittsburgh Penguins-t is tulajdonolja, hogy nem fektetnek be eleget és főleg átgondoltan a csapatukba. A sportigazgatójuk távozása meg sokuk szerint a vég kezdete.
Akitlosz
2023. augusztus 27. 12:38
Azt ajánlja a Mandiner ez a cikk alatt, hogy: "Rendesen kitette a melleit Gáspár Evelin - fotók origo.hu" Dübörög a konzervatív, nemzeti, családbarát, keresztény újságírás.
Akitlosz
2023. augusztus 27. 12:35
Ebben a cikkben mi a hír? Mi történt? Az a hír, hogy Szoboszlai nézhet? Van ám színvonal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!