Kós Hubert bronzérmet nyert 400 vegyesen a rövid pályás úszó Európa-bajnokságon Kazanyban

2021. november 07. 21:47

A rövid pályás úszó Európa-bajnokság záró napján Kós Hubert harmadik lett 400 vegyesen. Míg Késely Ajna a negyedik helyen zárt 400 gyorson. Ezzel összesen három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a magyar úszócsapat Kazanyban.

2021. november 07. 21:47
null
Bánfalvi Szabolcs

A rövid pályás úszó Európa-bajnokság vasárnapi, záró versenynapján a magyar úszócsapat egy újabb érmet és szép helyezéseket szerzett az oroszországi Kazanyban.

A férfi 400 vegyes döntőjében Kós Hubert indult, és kiválóan úszott, 200 méternél a harmadik helyen tempózott. Az első két helyen álló versenyző viszont elhúzott a mezőnytől, így őket már nem volt esély utolérni, azonban a harmadik helyért nagyot küzdött a 18 éves magyar úszó az orosz Makszim Sztjupinnal. Mindketten hatalmas hajrát mutattak be, ám végül

Kós bizonyult jobbnak a kettejük csatájában, és nyerte meg a bronzérmet szenzációs 4:03.16-os idővel, ezzel hat másodperccel teljesített jobbat az eddigi egyéni csúcsánál.

Ezzel Kós továbbra is gyűjti az érmeket, hiszen mint arról beszámoltunk, Magyarovits Zoltán tanítványa már a budapesti rövid pályás úszó világkupán is brillírozott októberben, ahol megszerezte pályafutása első világkupa-győzelmét 200 háton, valamint nyert egy ezüstérmet 200 pillangón és szintén egy bronzot 400 vegyesen.

Mint írtuk, a Duna Arénában tartott világkupaviadalon a Mandinernek elárulta a szakmai vezetés, így Wladár Sándor a Magyar Úszószövetség elnöke és Sós Csaba a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, hogy Kóst rendkívüli tehetségnek tartja. Míg Kós elmondta lapunknak a budapesti világkupaversenyen, hogy baráti kapcsolatot ápol Milák Kristóffal, aki sok hasznos tanáccsal látja el az Újpesti TE fiatal tálentumát. Kós pedig igen komoly edzőpartnere lett az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Miláknak, és mindkét sportoló sokat profitál a közös edzésből. Nos, Kós megint bizonyított az Eb-n elért eredményével.

Kós Hubert egy arany-, egy ezüst, és egy bronzérmet nyert a Duna Arénában zajló rövid pályás világkupán. Míg Kazanyban egy bronzérmet szerzett 400 vegyesen a rövid pályás úszó Európa-bajnokságon. MTI/Koszticsák Szilárd
Kós Hubert egy arany-, egy ezüst, és egy bronzérmet nyert a Duna Arénában zajló rövid pályás világkupán. Míg Kazanyban egy bronzérmet szerzett 400 vegyesen a rövid pályás úszó Európa-bajnokságon. MTI/Koszticsák Szilárd

A női 400 gyors fináléjába a negyedik helyen kvalifikálta magát Késely Ajna, aki a döntőben lassan kezdett, 200 méternél a hetedik helyen úszott, bő két másodperccel lemaradva az élmezőnytől. Bernek Péter tanítványa azonban a táv második felében magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és 300 méternél már a hatodik helyen állt, 350-nél már a negyedik volt.

A végén óriásit hajrázott a versenyszám 2019-es Eb-bronzérmese, viszont végül kevéssel lecsúszott a dobogóról, és negyedik helyezést ért el.

Németh Nándor a hetedik idővel jutott a férfi 100 gyors fináléjába, ahol szintén a hetedik helyen csapott a célba, viszont aztán a versenybírók kizárták, ugyanis a rajtnál bemozdult a karja.

Pádár Nikoletta a hetedik legjobb idővel jutott a női 200 gyors vasárnapi fináléjába, és ezzel az első Európa-bajnoki döntőjén indult a felnőttek között, végül az elismerésre méltó ötödik helyezést szerezte meg a 15 éves szegedi versenyző.

Betlehem Dávid pedig a nyolcadik idővel jutott a férfi 800 gyors fináléjába, ahol a 18 éves úszó a hetedik helyen zárt 7.41.33-as egyéni rekorddal.

Összességében a magyar úszócsapat három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a kazanyi rövid pályás úszó Eb-n. Úszóink a rövid pályás világbajnokságon folytatják a küzdelmeket az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban december 16. és 21. között.

 

Nyitókép: Kós Hubert bronzérmet nyet Kazanyban a rövidpályás Európa-bajnokságon, 400 vegyesen. Fotó: Maksim Bogodvid / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2021. november 08. 23:39
Gratulálunk! Szép volt!
tevevanegypupu
2021. november 08. 15:07
Gratulálok!
Autofocus
2021. november 08. 15:07
Puzsér segíts! :-o bűnös aranyéhségünk újabb áldozata!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!