Zwack Sándor: Április 1-jén került országszerte polcokra a legújabb Unicum, az Unicum Barista és máris nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Többen mondják, hogy ugyan eddig nem voltak Unicum fogyasztók, de ezt az italt hamar megkedvelték. Nem is csoda, a kávé olyan íz, ami sok ajtót kinyit.
Úgy tűnik, megalapozott döntés vezetett a kávés ízvilághoz. Honnan jött az ötlet?
Zwack Sándor: A mi családunk kedveli a kávét, annyira, hogy egy kis kávézónk is van Toscanában, amit a húgom örökölt édesapánktól, és most is ő vezeti. Nálunk, a családban minden nap a kávéval kezdődik. A feleségem pontosan tudja, hogy nem szabad hozzám szólni, ha még nem ittam meg az első kávémat. Apámmal is mindig kávéztunk, mielőtt a fontos dolgokról beszélgetni kezdtünk. Amikor átadta nekem Unicum receptúráját, azelőtt is ittunk egy jó kávét. De akad korábbi emlékem is. Amikor Firenzében éltem és anyukám óvodába hordott, útba esett egy kávépörkölő. Az autót minden reggel átjárta a kávé illata. A mai napig, amikor érzem ezt az illatot, visszarepülök oda, az autóba, időutazom, és hasogat a szívem. Erős a kötődésünk a kávéhoz, ahogyan a legtöbb magyarnak is.
Akkor tehát tudatosan választották a sokak által kedvelt kompozíciót.
Zwack Sándor: Nem egészen így volt. 2018-ban elmentünk Berlinbe egy ital kiállításra, ahol készítettünk egy kávés-Unicumos italt, Nitro kávé formájában. Volt egy gép, ami lehűtötte a kávét és az Unicumot, és aki arra járt, az kapott egy ilyen italt. Már az első napon visszatérő vendégeink voltak. Már akkor láttuk, hogy ez a kombináció telitalálat. Ezek után kezdtünk el dolgozni a termékfejlesztésen. Mi a gyógynövényeket ismerjük, de a jó kávéhoz is érteni kell, ezért kerestünk valakit, aki tudja a dolgát és akinek olyan a hozzáállása, mint nekünk. Így találtuk meg Tóth Sándort, és mondhatjuk, a közös projektünkben a szakértelem 100 százalékos lett minden szempontból.