Musknak van humora: péntek 13-án költözteti el az X-et San Franciscóból, nem is akármiért

2024. szeptember 03. 10:16

A techguru szándékosan választotta a szeptemberi fekete dátumot: a péntek 13-mal San Franciscót emlékezteti a napra, amikor a vállalat elhagyja az általa gyűlölt várost.

2024. szeptember 03. 10:16
Révész Béla Ákos
Révész Béla Ákos

A szerző a Makronóm újságírója.

Hónapokkal ezelőtt jelentette be Elon Musk, hogy kiköltözteti az X-et (az egykori Twittert San Franciscóból, az ikonikus irodaépületből, amely a vállalat főhadiszállásának adott otthont 2012 óta. A pontos időpontot azonban mostanáig nem lehetett tudni: Linda Yaccarino vezérigazgató belső levele, amit az X alkalmazottainak küldött szét, csak annyiról tájékoztatott, hogy a munka San Joséban és Pato Altóban folytatódik. 

A vállalat most bejelentette: szeptember 13-án végleg elhagyja az irodaházat, és nincs szándékában visszatérni San Franciscóba. A dátum történetesen péntekre esik, Elon Musk pedig nem arról híres, hogy véletlenszerűen használja a naptárat. A szerencsétlen nap kiválasztása egyértelmű fricska San Francisco vezetésének: emlékezzenek a dátumra, amikor az egyik legnagyobb techcég kivonult a városból, mindössze két évvel azután, hogy a világ leggazdagabb embere lett a tulajdonosa. 

Az X – akkor még Twitter néven – 2012-ben vette birtokba az épületet, amely mintegy 1 millió négyzetméterével éttermeknek és más üzleteknek is otthont adott. Akkoriban zajos botrányt keltett, hogy a város vezetése a szokásosnál is nagyobb adókedvezményeket adott a vállalatnak, ezzel csábítva a belvárosba, azt remélve, hogy a cég már a puszta jelenlétével is lökést ad a befektetési kedvnek. A dolgok nem egészen úgy alakultak, ahogyan tervezték, amikor pedig Musk megvette a vállalatot 44 milliárd dollárért, nyilvánvalóvá vált, hogy a város és a milliárdos útjai nem egy irányba haladnak. A cégvezér a minap az X-en fakadt ki dühösen arra, hogy be sem tud menni az épületbe a drogos bandák miatt, a költözés valódi oka azonban az volt, hogy a város már csak csepegtetve tudta és akarta biztosítani az ösztönzőket a cég számára. 

Az épület egyébként azóta félig üresen kong, mert Musk egyik első lépéseként több ezer alkalmazottat rúgott ki a vállalattól, a bútorzat nagy részét pedig elárvereztette.  

Míg a San Franciscó-i alkalmazottakat San Joséban vagy Palo Altóban lévő irodákba költöztetik, az X központja várhatóan Texasban lesz, ahol a Tesla és a SpaceX székhelye is található. 

*** 

Kapcsolódó:

Fotó: Goodfon

 

 


További cikkeinket, elemzéseinket megtalálják a makronom.hu oldalon.    

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. szeptember 03. 11:00
Odaköltözött, meglátta a valóságot, elköltözött. Pont így járt volna Budapesten is.
Aerion
2024. szeptember 03. 10:48
barkov08 Magyarország pedig egy újabb Trianonra érett meg vagy egy 56-ra. A birkák úgy is az orosz faszt szeretik. ------------ Magyarország területének 99 %-ban magyarok laknak, tudod, moslék. MAGYAROK, nem mint te, hanem MAGYAR e m b e r e k . Amikor trianonra sor került, az arra hivatkozva volt, hogy az adott területeken nincsenek magyarok, vagy nincsenek elegen. Hát most elegen vannak. Tehát, amikor TE, meg a hozzád hasonló elmebeteg tömeggyilkos faszrág moslékállatok trianont emlegetnek, színmagyar területek elcsatolásával fenyegetnek ártatlan emberek millióit. Ezért nem is egyszerűen statáriális kötél járna a nyakadba, te veszett állat, hanem bőrlenyúzás és karóba húzás, minimum. De még sor kerülhet rá.
Aerion
2024. szeptember 03. 10:43
Rohadjon csak le minden kalifORGIában. Buzik, elembétékús elmebetegek, tömeggyilkos drogbandák, legyen csak az övék ott minden.
Ergit
2024. szeptember 03. 10:40
13-a péntek sokaknak szerencsés nap! Van ismerősöm, aki ilyen napon született és egészen jól boldogult eddig az életben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!