Kína az emberi génmódosítás útjára lépett

2021. február 28. 19:03

Bing Su és csapata a Kunminigi Zoológiai Intézet kínai genetikusai néhány éve emberi agyból ültettek át egy gént majmok agyába. A csoport az MCPH1 nevű génre koncentrált, amelynek károsodása esetén az egyedek az átlagosnál kisebb aggyal születtek meg. Agyuk ugyan nem nőtt, de a rövid távú memóriában kapacitás növekedés volt megfigyelhető. Továbbá beültetés eredményeképpen, az állatok problémamegoldó képessége javult.

2021. február 28. 19:03
null

Su és csapatának következő kísérlete az emberi intelligenciához kapcsolódó (SRGAP2C) gén és a nyelvtudáshoz kapcsolódó (FOXP2) gén majmokba történő beillesztésére koncentrál. 

A biotechnológia fejlesztése Kínában valóban bonyolult irányba halad

- írja Brandon Weichert, a The Weichert Report munkatársa.

Ahogy egy korábbi cikkünkben arról beszámoltunk, kínai kutatók úgynevezett ’’szuperkatonák’’ fejlesztésén dolgoznak. Bár az elért eredmények mértéke még nem ismert, a projekt a kínai állam kiemelt támogatását élvezi. Ezek a kísérletek pedig csak megerősítik azt az elképzelést, miszerint Kína számára nem létezik semmilyen etikai határ, amit a hatalom megszerzése érdekében át ne lépnének.

Kína a technológiai fejlődés, szinte minden aspektusában folyamatosan kutatásokat végez, ezek eredményei csak kis mértékben ismertek. De úgy tűnik, mintha a biotechnológiai kutatásaik a tökéletes ember megalkotására irányulnának.

Támogatják a CRISPR génszerkesztő eszköz használatát, mely az emberi képességek fokozását szolgálja. 

Mindezen lépések azt vetítik elő, hogy Kína célja a "biológiai dominancia" megszerzése. Ahogy John Ratcliffe, a Nemzeti Hírszerzés igazgatója megjegyezte - nincsenek etikai határai Peking hatalomra törekvésének. 

Titkos és etikátlan génmanipulált kutatások 

A világon eddig egyedül, He Jiankui kutató volt, aki emberi embriók génjeit módosította. Ezzel pedig egy 2018-ban született ikerpár immunitását biztosította a HIV fertőzés ellen, de nem kizárt, hogy a kísérlet az intelligencia fokozása érdekében történt. A kísérlet felidézte a Harmadik Birodalom eugenikai programját, melynek célja a tökéletes ember megalkotása volt.  

Kína éppen a "tökéletes kommunista" megalkotásán dolgozik

- mondta a Gatestone-nak Weichert, a Winning Space szerzője. „Kínát egy olyan rendszer irányítja, amely hisz az emberiség tökéletességében, és a modern genetikai és biotechnológiai kutatások megjelenésével, Kína központi vezetői, ma már az emberi genomot is tökéletesítik politikai menetrendjüknek megfelelően."

A kínai tudósok már a „géndopping” útján járnak , hogy a jövő generációit intelligensebbé és innovatívabbá tegyék. Ellentétben azokkal az országokkal, akik etikai megfontolásból nem hajlandóak használni ezeket az ellentmondásos módszereket. 

He Jiankui kínai kutató veszélyes és etikátlan munkájának bejelentése nemzetközi felháborodást váltott ki. Az "emberi embrió génszerkesztésének illegális végrehajtása miatt, börtönbüntetésre és pénzbírság megfizetésére ítélték. Ugyanakkor, sejtések szerint a megbízást a kutató a Kommunista Párttól kapta, állami megbízásként. 

A Guangzhou-i Szun Jat-szen Egyetem kínai kutatói egy másik világelső kísérlet során "életképtelen" emberi embriókat szerkesztettek a CRISPR-Cas9 segítségével. 

Kínai forrás szerint, Kínában legalább négy csoport folytatja az emberi embriók génszerkesztését. 

A világ országai versenybe szálltak

Sajnos Kína gyors ütemű kutatása, az emberi embriók génszerkesztésében, vagy a szuperkatonák megalkotásában más országokat is versenyre hív.  

Hamarosan megjelenik például a „Le Terminator”, a francia kormány éppen jóváhagyott tech katonája.

A legzavaróbb Kína törekvéseiben az, hogy az USA-val és más nyugati nemzetekkel ápolt kapcsolataiknak köszönhetően megszerezték a CRISPR eszközt, a fejlett genetikai és biotechnológiai kutatásokhoz – mondta Weichert ebben a hónapban a Gatestone-nak. 

Kína gyors biotechnológiai felfegyverkezése hosszú távú stratégiai fenyegetésnek bizonyul az Egyesült Államok számára. Azonban látva, hogy milyen etikátlan és tisztességtelen módszereket alkalmazó országról beszélünk, a félelmük jogos, hiszen kezükben van a fegyver egy teljesen új faj megalkotásához.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Északi
2021. augusztus 09. 00:37
vesedaganat sejtek, nem egér hanem majom, pillanatnyilag koronavírust gyártanak
h040183
2021. március 03. 18:25
"akikkel szemben a bezzegnyugat kasztrált, hormonzavaros debileket és afrikai agysebészeket tud majd felmutatni" Na pont ez a kontraszt a félelmetes! Amíg a hőn ahított, civilizáció csúcsának - eddig - számító Nyugat lassan kiheréli saját magát, addig a világ továbbhalad. Génmódosításra meg csak addig lehet eltartott kisujjal fintorogni, amíg rá nem leszünk kényszerülve, hogy az élelmezésben használjuk. Mivel egyre kevesebb a művelhető föld és a víz, és több az éhes száj, ezért nem tart már sokáig a fintorgás!
Rugo
2021. március 03. 18:22
Kína egy abszolút istentelen világ.
Tót Ottó
2021. március 03. 18:20
Mondja már meg elöször valaki Kina az most mi?Kapitalista egypártrendszer?Hogy lehet kommunizmus?Ennyi erővel nemzeti szocialista is lehetne.Én még itt tartok.Azt már nem is tudom most a génmódosítást vagy az agyi implantot választom ...izé...Egyébként előbb a kriksz kraksz nyelvükkel meg a sárga börükkel meg a vágott szemükkel kellene tenni valamit.Mivel az angolszászokat nem tudják elnyomni.Kinai Rolling Stones vagy mi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!