Summit News: Éveken át tovább élhetnek a biológiai rendőrállamok

2021. október 22. 14:17

A Moderna gyógyszeripari óriáscég vezérigazgatója szerint még a fiatalabbaknak is legalább háromévente egyszer kell majd emlékeztető oltást kapniuk, ami azt jelenti, hogy a be nem oltottakat büntető, kétszintű társadalom a világ számos országában sokáig fennmaradhat, vélekedik a Summit News szerzője.

2021. október 22. 14:17
null

Stephane Bancel vezérigazgató szerint

a világjárvány még legalább egy évig tart és ekkorra már elegendő oltóanyag-adag lesz ahhoz, hogy „a Földön mindenki be legyen oltva”,

beleértve a csecsemőket és az emlékeztető oltásokat is. Az idősebb és veszélyeztetett embereknek évente legalább egyszer szükségük lesz emlékeztető oltásokra, míg a fiatalabbaknak, akiknek elenyészően kicsi az esélyük arra, hogy a vírus miatt meghaljanak, háromévente kell majd emlékeztető oltást kapniuk.

Korlátozó intézkedések a be nem oltottakkal szemben

A vezérigazgató nem jósol sok jót azok számára, akik továbbra sem kívánják beoltatni magukat. Elmondása szerint

a Delta-variáns annyira fertőző, hogy a be nem oltottak nagy valószínűséggel el fogják kapni és így egy időre természetes úton immunizálják magukat.

Ezzel azonban nagy a kockázata annak, hogy újra elkapják a vírust, ami akár komolyabb következményekkel is járhat. Emellett pedig számos ország az oltatlanokat korlátozó intézkedéseket vezetne be. Izrael már jelezte például, hogy az oltási útlevelek kötelezően tartalmazni fogják annak igazolását, hogy az adott személy megkapta az emlékeztető oltásokat.

Ez azt jelenti, hogy azok, akik abban reménykednek, hogy átvészelik a világjárványt, miközben oltatlanok maradnak, majd jövőre minden szabadságot visszakapnak, valójában állandósuló biológiai biztonsági rendőrállamban találhatják magukat, amely gyakorlatilag örökre bezárva tartja őket. 

A korlátozások azokra is vonatkoznak majd, akik valamilyen okból nem hajlandók beadatni az emlékeztető oltásokat; számos országban az utazás és az alapvető életmódbeli tevékenységek terén is diszkriminációval fognak szembesülni.

Elrettentő példát jelent Ausztrália, ahol a rendőrség már békésen tüntető tanárokat vert és tartóztatott le, az országhatárokat hónapokra lezárták, miközben az állam átkutatja az egyes lezárt épületekbe küldött csomagokat is, hogy szabályozza az otthonaikba bezártak alkoholfogyasztási szokásait is.

(Borítókép: Usplash/Nadine Shaabana)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2021. október 24. 06:35
Amíg a tömegturizmusba feccolt pénzek hegyeinek csúcsán ücsörgők ki nem találnak valami hasonlóan gyilkos dolgot, amit a biotechnológiákba fektetők gyilkos vírusával szembe lehet állítani -- legalább hatásában. Legalább olyan gyilkosat, vagy még gyilkosabbat. Onnantól jön a következő kör.
kiskutya
2021. október 22. 18:58
Lószart mama.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!