Európa-érmet kapott lapunk munkatársa!

2023. december 19. 16:39

Szívből gratulálunk Farkas Anitának!

2023. december 19. 16:39
null

Farkas Anita, lapunk munkatársa kapta a 25. jubileumi Európa-érmet. A magyar alapítású nemzetközi újságíródíj ünnepségét a Nemzeti Múzeum Széchényi-termében rendezték, a díjat L. Simon László adta át.

A rendezvényen jelen volt Hammerstein Judit, a múzeum főigazgatója, Mihály Gábor Kossuth-díjas szobrász, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint számos újságíró és művészetpártoló budapesti polgár.

Meglehetősen nehéz feladatot választott magának az újságíró, hiszen a figyelmet őszintén elmesélt életutakkal, valódi történetekkel akarja megragadni. Azaz minőséggel. Értékkel” 

– fogalmazott Molnár Pál újságíró, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke.  

L. Simon László József Attila-díjas költő, a Magyar Nemzeti Múzeum korábbi igazgatója elmondta: kollégánk munkásságát több mint egy évtizede figyelemmel kíséri, és nagyra értékeli. Hozzátette: emberként is nagy becsüli Farkas Anitát, egy 20 éves és egy 18 éves leány édesanyját. Anita az online portálunk Kultúra rovatának rovatvezető-helyettese, nyomtatott lapunk Élet rovatának munkatársa, valamint a Magyar Krónika Magazin újságírója; korábban hosszú időn át a Magyar Demokrata Kultúra rovatának vezetője volt.

A díjátadási ceremóniát Sándor József brácsaművész szólójátéka keretezte.

Az Európa-érmet az elmúlt években határon túli magyar újságírók kapták: délvidéki, székelyföldi, kárpátaljai, felvidéki, kanadai sajtóembereink. Az idén az elismerés a magyarok fővárosába érkezett. A civil Magyarország egyik nagy értéke a nemzetközi újságíródíj: az Európa-érem. Most a 25., azaz jubileumi alkalommal adatott át. A magyarok mellett eddig angol, német, horvát és lengyel újságíró vehette át, lengyel barátaink közül ketten is. Szerkesztőséget is díjazott a testület: akkor a Hitel főszerkesztője, Csoóri Sándor vette át a Ligeti Erika szobrászművész által alkotott érmet. A külhoni újságírók közül két felvidéki, két kárpátaljai, egy székelyföldi, két délvidéki sajtókiválóság vehette át a kitüntetést. A Lajtán túl egy bécsi és egy zürichi szerkesztő volt a díjazott, a tengerentúlon pedig egy Kanadában élő, most 99 évesen is alkotó újságíró is megkapta a belső-magyarországi kollégák elismerését. Operatőr és karikaturista is Európa-érmet kapott. A mostani kitüntetett újságíró a harmadik nő a lajstromban.

© Magyar Nemzeti Múzeum; fotó: Ferancz Attila

Nyitókép: L. Simon László közösségi oldala

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galsó Atya
2023. december 19. 20:55
L.Simon adta át, mint micsoda, kicsoda?
kizokkentido
2023. december 19. 17:07
Remélhetőleg nem a hoppázós kapta a díjat.
lájkbajnok
2023. december 19. 16:52
Belterjes társaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!