Sajnos az idei csapadékos és jégesőktől sem mentes évjárat vegyes képet mutat. Az előző évjárathoz képest lesz terméskiesés az idén elsősorban a jégeső miatt, amely leginkább a Kácsárd-dűlő északi részét verte el. Ez akár a Kácsárdról származó termés 50%-át is jelentheti.
Szerencsére a Lapis-dűlő szokás szerint megbízható termést hozott, mind a komoly dűlős száraz fehérbornak, mind az aszúnak való alapanyag szempontjából. Ugyan nem lesz nagy mennyiségű aszú (két gönci hordónyi), de a minősége jónak tűnik. Száraz bornak való alapanyagot kétszer szüreteltünk a dűlőben. Az első szüretben 21, míg a második körben 22,8 mustfokkal szedtük a gyümölcsöt. A két alapanyag két borban teljesedik majd ki, a korábban szüretelt szőlőből részben tartályos, részben hordós erjesztéssel (többed töltésű hordók) készül majd bor, míg az érettebb alapanyagból hordós iskolázásban (első és többed töltésű hordók) készül egy telt, gazdag száraz dűlős fehérbor.