Vineta, mics és pezsgő – erdélyi gasztronómia Budapesten
Reggeli piacozás közben erdélyi pacalcsorba és pezsgő – lehet, hogy elsőre szokatlannak tűnik, de a Fény utcai piacon esélyes, hogy megszokott jelenség lesz hétvégenként.
Február 28-a és március 2-a között rendezik meg idén a VinCÉ-t. A rendezvényen több mint 160 kiállító pincészet és borkereskedés vesz részt, és idén is számos mesterkurzus és workshop várja a tanulnivágyókat.
A VinCE helyszíne idén is a Nagykörúton található Corinthia Hotel lesz. A kiállítók közül gyakorlatilag a komplett hazai mezőny képviselni fogja magát, de számos nemzetközi borral is meg lehet ismerkedni. A szervezők azt ígérik, csak olyan borokat lehet kínálni a rendezvényen, melyek megütik a VinCE magazin 4-5 csillagos szintjét.
Február 28-án, pénteken következő programok közül lehet választani:
Március 1-jén, szombaton következőkkel várják a vendégeket:
Március 2-án, vasárnap sem fognak unatkozni, hiszen lesz:
A Champagne-ról és eleve a pezsgőkről szóló mesterkurzusokra, workshopokra már alig van hely. A szervezők szombaton ezt írták a Facebookokon: „Már csak 10 hely kiadó a Moët&Chandon mesterkurzusra. Tom Stevenson előadására már csak 5 hely van. A vasárnap reggeli Alfred Gratien mesterkurzusra még akad hely, de iparkodjon az, aki pezsgővel szeretné színesebbé tenni a VinCE Budapest Wine Shown tett látogatását.”
A napi belépőjegyek 12 ezer forintba kerülnek, a vasárnapi 10 ezer forintba. A mesterkurzusokra, workshopokra szóló jegyekért két-háromezer forintot kell fizetni.