Már csak néhány nap és indul az idei balatoni személyhajózási szezon

A balatoni kompok már március 14-től sűrűbb menetrend szerint járnak.

2011-es boraikat mutatták be április 12-én, csütörtökön a New York kávézóban a badacsonyi borvidék borászai. Persze nemcsak a friss olaszrizlingé volt a főszerep, mindenki hozott még egy-két olyan bort, amire különösen büszke. A Mandiner.bor tudósítása.
Eddig még nem látott összefogás van kibontakozóban a Badacsonyban: három borász kezdeményezésére huszonkilenc borászat és Gyula Vezér Lovasbirodalma mutatta be borait – Gyula Vezér esetében pedig sajtjait. A badacsonyi borászok mindegyike elhozta 2011-es olaszrizlingjét, sőt huszan közös bort is készítettek a 2011-es termésből: ez a bor Mi Rizlingünk néven fut. Az összefogás nemcsak egy esemény erejéig működik: pünkösdtől ugyanis tíz települést érintő Badacsony-járó buszjárat indul naponta többször, így a bort nélkülözni kényszerülő sofőrre sem lesz szüksége a badacsonyi borokra helyben kíváncsi turistáknak. Igyekeztünk minél több helyről végigkóstolni a New York-kávéházba elhozott badacsonyi kínálatot: voltak csalódások és voltak jó, sőt kiemelkedő birtokok. Utóbbi két kategóriát szedtük össze a cikkben.