„Németország felelős az EU bukásáért” – felrobbant a Welt kommentszekciója, Orbánt éltetik a németek

2024. szeptember 19. 12:13

Csúcspolitikusnak tartják a magyar miniszterelnököt.

2024. szeptember 19. 12:13

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Welt is foglalkozott a hírrel, hogy Magyarország Hollandiához hasonlóan kimaradna az uniós menekültügyi rendszerből.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap ezzel kapcsolatban azt is hozzáfűzte, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök vezette „populista” kormány évek óta „migránsellenes” politikát folytat, emiatt folyamatos vitában áll az Európai Bizottsággal. Budapest pedig nem akarja kifizetni azt a 200 millió eurós bírásgot, amelyet a magyar migrációs politika miatt szabta ki Brüsszel. A bizottság ezért most azt tervezi, hogy a pénzt a Magyarországnak szánt jövőbeli uniós kifizetésekből vonja majd le. 

A portál kommentelői ugyanakkor máshogy látják a helyzetet. 

Egy Rolf R. nevű felhasználó szerit „az Európai Bizottság teljesen helyes hozzáállásért szab ki bírságokat. A szakadék szélére sodorja Európát!”

Egy másik hozzászóló azt írta:

Végső soron Németország a hibás az EU bukásáért. 2015-ben a korlátlan tömeges bevándorlás elindításával Merkel asszony CDU-ja okozta az EU-nak a végét.”

Claudi S. nevű profil szerint „mindkét ország részéről teljesen érthető” a döntés. „A tömeges illegális bevándorlás, amely ráadásul túlnyomórészt muszlim, sok uniós országban már nem „probléma”, hanem egzisztenciális kérdés, nemcsak a szociális rendszerek, hanem a társadalmi béke, a szabad együttélés és az egyéni önrendelkezés szempontjából is„ – tette hozzá. 

Volt olyan, aki szerint Németországnak is csatlakoznia kellene Hollandiához és Magyarországhoz, mivel a uniós bírságok kifizetése még mindig jobban megérné, mint ugyanazt a pénzt a migránsokra költeni. Azt is hozzátette, hogy az uniós menekültügyi rendszer összeomlott, és már csak azokat a civilszervezeteket szolgálja ki, amelyek a tömeges migráció mellett kampányolnak.

Egy másik kommentelő Orbán Viktort is védelmébe vette. 

„»Magyarország jobboldali populista kormánya « Attól, hogy valamit újra és újra elmondanak, még nem lesz igazabb!

Pontosan mitől lenne jobboldali populista Orbán politikája? Én itt egy igazi csúcspolitikust látok, aki egyszerűen a konzervatív értékeket képviseli,

azokat az értékeket, amelyeket a CDU/CSU száz évvel ezelőtt a zászlajára tűzött.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. szeptember 20. 14:12
Mi van gyaloggos beszart a gatyába? Hol van a nagy pofája? catalina11 2024. szeptember 19. 17:29 Azért a nagy terelés közben ne feledkezzünk meg lényegről se gyaloggos! "nocsak gyaloggos, pontosan mit?" INKÁBB az a kérdés, MIT NEM?" ne tereljen gyaloggos" csak pár téma a fontosabbak közül: IMF, devizahitel, önkormányzatok adóssága, munkanélküliség, közbiztonság, államadóssági ráta, beruházások, gondosóra, 13. havi nyugdíj, ingyenes tankönyv, notebook a diákoknak, adókedvezmény a fiataloknak.. maga jön mindenszarista gyaloggos! Rajta!"
evpus
2024. szeptember 20. 09:46
Igaz.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 23:20
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­k­e­­l­­d­­ ­a­ ­s­­­z­­­e­­­x­i­ ­p­u­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Ez D-dúr és e-moll
2024. szeptember 19. 23:20
"Robert-N 2024. szeptember 19. 22:38 • Szerkesztve --->Ez D-dúr és e-moll ••• 2024. szeptember 19. 21:46 • Szerkesztve ' >>>jebuzita ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. szeptember 19. 16:38 Nem emlékszem rád! :-(<<< Én meg emlékszem rád, ahogy Leskelődőre vagy Bell & Sebastianra is. Csakhogy nekem az eredeti nicknevemet törölte a Mandiner. 2018 és 2023 között hétszer törölték a nickneveimet valamennyi kommentemmel együtt, olyan abszurd okok miatt, minthogy idéztem a Katolikus Egyház Katekizmusát vagy cáfoltam egy szerző állítását egy Mikszáth-idézettel stb'---- Naaaa csak az igazat buzi. Hazudodzol ész nélkül. Ennyi.." Egy kis fejtörő! Szerinted, mit változtat az igazságon, hogy te mit gondolsz róla? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!