Brutális: kiszivárgott, hány orosz és ukrán veszett oda a háborúban

2024. szeptember 30. 21:40

Szigorúan bizalmas jelentést hozott nyilvánosságra a Wall Street Journal.

2024. szeptember 30. 21:40
null

Nyitókép: Gavriil GRIGOROV / POOL / AFP

Egymillióan haltak meg vagy sérültek meg az orosz-ukrán háborúban – jelentette a Wall Street Journal egy friss, kiszivárgott jelentés nyomán. Mint megjegyezte a lap, ezt a megdöbbentő áldozatszámot még sokáig nyögni fogja a két háborúzó nemzet. 

Egy szigorúan bizalmas ukrán becslés szerint 80.000 ukrán katona halt meg, és 400.000 pedig megsebesült. Az oroszok kapcsán a becslés 200.000 halott és 400.000 körüli sebesült.

A brutális számok miatt a lap szerint már rosszul képzett katonákat kell az oroszoknak a frontra küldeni, miközben próbálják a Kurszk térségében történt előretörést ellensúlyozni – ami „betörés” nagyobb kárt okozott Ukrajnának, mint az oroszoknak, a Wall Street Journal szerint.

A háború demográfiailag pusztító hatással lesz a két országra a WSJ szerint, felgyorsul majd a népességcsökkenés üteme – ami ellentétes Putyin azon céljával, hogy a bekebelezett ukrán területek lakossága által növelje Oroszország népességét.

A becslések szerint az elmúlt évtizedben Ukrajna legalább 10 millió embert veszített el, vagy a harcmezőn, vagy menekültként.

„De Ukrajna számára a dilemma egzisztenciális: hány embert veszíthetsz el egy háborúban, mielőtt elveszítenéd a jövődet?”

 – idézte a WSJ Ivan Krastevet, bolgár politológust.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsiga
2024. október 02. 11:20
Jaj senki sem hisszi el, hogy a fuckrànoknak csak ennyi a vesztesége, ha igaz lenne. Nem az utcáról rabolnàm el az embereket
backsplash
2024. október 02. 06:44
Már 3 komplett ukrán hadsereg veszett oda. Az oroszoknak több eszük volt, rotálták az egységeiket, így mostanra több mint 300 ezer olyan katonájuk van, aki már szagolt vért és vett részt éles bevetésen. Ezzel szemben az ukránok mindenüket beletolták a nagy védekezésekbe és az ellentámadásba, a maradékot most öldösik le a ruszkik kiképzési programja keretében a Kurszk régióban.
HunCsz
2024. október 01. 22:17
Örök ősnáci szokás hazudni éjjel, este, meg reggel. De a Mandiner elsőnek hozza le a birodalmi útmutatást
pompom-2
2024. október 01. 20:46
Istenem! Mindig ezek a túlzások! A "Ződpöcsös manó" megmondta, hogy 30 ezer uki hunyt el idáig. Én csak neki hiszek, mivel az oroszok mind egy szálig kivándoroltak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!