Leszámol a német migrációs politikával Szászország tartományi miniszterelnöke (Videó)

2024. augusztus 11. 21:29

„Nem a kitoloncolás a megoldás, hanem annak eldöntése, hogy kit engedünk be a határokon” – szögezte le Michael Kretschmer, aki őrültségnek nevezte a belső égésű motorok betiltását is.

2024. augusztus 11. 21:29

Fotó: ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Sorsdöntőnek nevezte a három hét múlva megrendezendő tartományi választásokat Szászország miniszterelnöke Michael Kretschmer (CDU) a BILD-nek adott interjújában. A tartományban a felmérések szerint az AfD vezet, és Kretschmer szerint nagy kihívás lesz megelőzni őket, mert sokan dühösek Németországban, elvesztették a demokráciába vetett hitüket.

A CDU-nak a legerősebb párttá kell válnia, hogy kormányzati pozícióba jusson és ne törjön ki a káosz egy kisebbségi kormányzással. Szászország erőssége mindig is a stabilitás volt – mondta.

Mégis kellene a németeknek a belső égésű motorok és az atomeneregia?

Kretschmer az interjúban beszélt a belső égésű motorok gyártásának betiltása körüli vitáról és az energiapolitikáról is, őrültségnek nevezve az erről szóló rendeletet. A szász miniszterelnök a faxot és a telexet hozta fel példának, amelyeket már csak kevesen használnak, mégsem tiltották be azok használatát.

A politikus hihetetlennek nevezte a belsőégésű motorok és a fűtőberendezések gyártásának betiltását, az atomenergia jövője kapcsán pedig hangsúlyozta, hogy

már az előző hónapokban világossá tették, hogy most nem szabad bezárni az atomerőműveket. Mindenképpen vissza kell kapcsolni őket a hálózatra. Ezt pedig nem lehet tovább halasztgatni, mert ahogy telik az idő, egyre nehezebb lesz megvalósítani.

„Biztosítani kell a külső határokat, méghozzá határellenőrzéssel”

Kretschmer a migráció kapcsán bírálta Annalena Baerbock német külügyminisztert és azt hangsúlyozta, hogy biztosítani kell a külső határokat, méghozzá határellenőrzéssel.

A migráció esetében szerinte nem a kitoloncolás a megoldás, hanem annak eldöntése, hogy kit engedünk be a határokon. 

A teljes interjút itt nézheti meg:

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. augusztus 29. 15:04
Mas nézethez más nézetü politikusra/ pártra van szükség.Nem a demokrácia a hiba a jog és jogalkotás. Alap lenne egy olyan jog miszerint a valós bűnös elveszti a jogát ,hisz vele szemben illő lenne hogy hasonlóan jogsértés álljon fel vele szemben egy büntésként.Így nyugodtan pl lelehet fényképezni a bűnelkövetőt.Nem tehet ellene semmit.Valamint jogsértő az is ha más identitasra hivatkozva enyhébb a bünti mint általánossagba véve. Több a joga az elkövetőnek mindig.Van egy példa jancsi elveri pistit pisti feljelentést tesz,jegyzőkönyv elvileg ismeretlen tettes ellen fog keletkezni ,miközben már verés elött a rendőrség mint zaklatót előállította. A migi sem lehet felsőbbrendű akar mint a politikus,pap stb.Vagy milyen demokráciáról is beszélünk? Utána ha kipucolták maguk közül a zsiványokat majd lassan lehet demokráciàról csevegni.Ahoz előbb példát illik mutatni.nem csak a bűnös felé kell jogilag megfelelni a társadalom felé is hogy lássák ez demokratikus valóban ... Szerintem
csakegyittlako
2024. augusztus 29. 12:19
Ugye ugye. A III birodalomban nem volt ennyi "körsapkás" , mégis ahogy megneszelték mi vár rájuk, hanyadt homlok igyekeztek az országot elhagyni. A többit meg hát ugye tudjuk. Ezek is népetek, azok is azok voltak. Egy a különbség a kettő között: Azoknak volt vér a pucájukban, amit parancsba kaptak azt végre is hajtották. Ezek meg csak nyivákolnak.
rizseslecso07
2024. augusztus 18. 13:27
Teljesen mindegy. Ezt már elb@sztátok
Shanya
2024. augusztus 12. 12:16
Ezek már annyiszor átb@xták a rájuk szavazó német állampolgárokat, így nem csodálkoznék ha az AFD nyerne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!