Kulcsfontosságú ukrán tervről rántották le a leplet: az olaszok tudnak valamit

2024. augusztus 09. 08:43

A háború legnagyobb anomáliájára világítottak rá.

2024. augusztus 09. 08:43
null

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

A Corriere della Sera egy, a print kiadásában megjelent cikkében arról értekezik, hogy az orosz gáz Ukrajnán keresztül való beáramlása a háború egyik legnagyobb anomáliája volt.

Úgy háborúztak az oroszok az ukránokkal, hogy közben az oroszoknak az ukránok kulcsfontosságúak voltak a gáz-tranzit szempontjából.

A lap arról írt, hogy kijevi források felfedték, a gázáramlás blokkolását mint fegyvert szeretnék az ukránok használni, hogy Putyint tárgyalásra kényszerítsék, így ugyanis meggyengül a támadó ország gazdasága, hiszen nem tudják a gázt eladni.

Közben – persze – a gáz miatt Magyarország, Szlovénia és Ausztria gazdasága is gyengül. 

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 331 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. augusztus 09. 19:07
Ukrajna vezetése Európa védője szerepében tetszeleg. Reálisan igazából Európa tönkretevője, legnagyobb veszélye! Egy fusztrált, önálló jövedelem nélküli, eladósított, vagyonát átadó, túlfegyverzett ország, ahol a fasiszta Bandera erőszaknak és népirtásnak kultusza van, halállistákra tesz európai politikusokat, atomhatalmat támad, atomhatalom etnikumát irtja országában, lakosságán terrorral uralkodik, - mi ez, ha nem veszély? Isten óvja az ukrán népet, és Európa minden népét!
polárüveg
2024. augusztus 09. 18:59
Azzal, hogy az ukránok elvágták az olajtranzitot, és már a gáztranzit elvágását is realizálják, azt nem maguktól teszik, mert valaki valamit ígérhetett nekik. Hiszen nem kapják a tetemes tranzitdíjat. Ezután esetleg nem kapják a reverz gáz - és olajszállítást. Esetleg nem kapják a dízel, benzin és áram szállítást. Esetleg a jogszerűtlenül megszüntetett tranzittal bajba kerített országok minden uniós segélyt blokkolnának Ukrajnának. Tehát ha Ukrajna ezt meg merte lépni, akkor valaki azt mondta nekik, hogy a magyar, szlovák, stb kormányok retorzióival nem kell számolnia. Hát az hogy lehet? Egyetlen módon: jogfosztják a blokkoló országokat, megvonva a pénz után a szavazati jogukat is. Ha ezután a energiazsarolástól és a szavazatmegvonástól sem térnek át a diktált álláspontra az országok, akkor folytatódik a jogfosztás: ellenzékek meghívása alapján katonailag leváltják a választott kormányokat. "Nagy Októberi Forradalom!" De ember tervez, Isten végez! Isten az igazi forgatókönyv író!
lendvaiildiko
2024. augusztus 09. 15:48
Most Elensky azt hiszi, jól megtámadta Oroszországot. Vajon, mi történik ha esetleg még tovább is előrevonulnak. Mire sár és vagy hideg lesz mindenütt, elvágják az utánpótlástól kezet, úgy járnak mint Dolfi és Bonaparte.
Reszelő Aladár
2024. augusztus 09. 10:47
Sikerült pár teljesen hamis narratívát felépíteni: - Oroszország legyőzhető a harctéren, ha Ukrajna kap pénzt, paripát fegyvert - Oroszország gyenge, mert Ukrajnát sem tudja legyőzni - a szankciók meggyengítik az orosz gazdaságot És valójában mind hamis. Ha Ukrajna nem kapna folyamatos segítséget, akkor már régen összeomlott volna, a fennállásuk pedig a NATO korlátozott részvételének. Az orosz gazdaság pedig sokkal ellenállóbb, illetve Kína megtámasztja őket ha billennének. Amúgy Putyin kiütése beláthatatlan következményekkel járna. A nyugat reménye szerint jönne egy Jelcin 2.0. De egy káoszban általában nem a mérsékeltek ragadják magukhoz a hatalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!