Reagáltak az oroszok Szijjártó beszédére, Washington áll az egész mögött

2024. augusztus 04. 22:46

Áll a bál az ukránok tette után.

2024. augusztus 04. 22:46
null

Nyitóképünk: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő, MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Washingtonnak szüksége van arra, hogy az EU függjön az amerikai energiahordozóktól – nyilatkozta az orosz külügyi szóvivő a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek, amelyről a Magyar Nemzet számolt be. Marija Zaharova Szijjártó Péter beszéde után reagált, feltehetően a külgazdasági és külügyminiszernek arra a megjegyzésére, hogy a gyanú szerint Brüsszelből ajánlhatták Ukrajnának azt, hogy függessze fel az orosz kőolaj tranzitját. 

Szijjártó Péter az MCC Feszten egy panelbeszélgetésen jegyezte meg, hogy a Lukoilon történő kőolajszállítás leállításának ötlete csak Brüsszelből származhat, mert az EU nem lehet annyira gyenge, hogy tolerálja egy tagjelölt ország olyan döntését, ami egy uniós tagország energiaellátását veszélyezteti.

A külügyminiszter nyilvánvalóvá tette: 

amíg Ukrajna a magyar energiaellátást veszélyezteti, addig szó sem lehet arról, hogy a békekeretben lévő forrásokat kifizessék. 

(A békekeret azt jelenti, hogy a fegyverszállítók visszaigényelhetik a leszállított fegyverek árának egy részét az európai adófizetők pénzéből.)

Zaharova szerint Washington áll Brüsszel mögött, így valójában az Egyesült Államok irányítja az egész akciót. Ez garantálja számára a gazdasági bónuszokat és az EU politikai irányíthatóságát. A külügyi szóvivő megjegyezte, ezért gyűlölték annyira az uniós tagállamok az Oroszországgal kötött hosszú távú szerződéseket, és ezért robbantották fel az Északi Áramlat gázvezetéket.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alberto
2024. augusztus 09. 12:46
...itt mégegyszer...az EU tavaly , tavaly "engedélyezte " az orosz olaj, gaz további használatát (azaz az általános EU bojkott felhívás NEM követeset..)a közel -Europai országoknak, magyarok , szlovákok, csehek,osztrakok ez ev júliusáig ...aztan hogy ezután hogy rendezik az érintettek ezt a problémát az az ö ügyük...(?) mindenestre ketelüfegyver a szállitás leallitasa az ukránokra nézve ugyanis tudvalevőleg ök az atvezetesert jo penzt kaptak mindeddig ...! hogy az általános kepmutatast a Nyugat részröl megemlítve , például az USA, franciak, belgák, angolok etc.tovabbra is vidáman veszik a ruszkiktól az uránt ....
monuskaroly
2024. augusztus 06. 14:53
Közös Magyar-Orosz határt és meg van oldva a probléma!!!
Batman007
2024. augusztus 06. 09:17
Akárhogy kerülgetjük, le kell vállni az ukrán vezetékekről.
Kanmacska
2024. augusztus 05. 16:06
Zaharovának, nagy valószínűséggel, igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!