Várhelyi optimista: A munkám talán ér annyit, hogy Von der Leyen bizalma töretlen legyen és folytatódhassék a munka

2024. július 29. 22:26

A magyar diplomata nagy tisztelettel elfogadta az újabb öt évre vonatkozó felkérést.

2024. július 29. 22:26
null

Nyitókép: Várhelyi Olivér Brüsszelben

„Nagyon örülök. Nagy tisztelettel elfogadom a felkérést” – nyilatkozta Várhelyi Olivér arra a hírre, hogy a magyar kormány újra őt jelöli az Európai Bizottság magyar tagjának. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A munkám talán ér annyit, hogy [Ursula von der Leyen] bizalma töretlen és folytatódhassék a munka” – mondta az atv-nek a 2019 és 2024 között a szomszédságpolitikai portfóliót vivő magyar diplomata egy konferencia szünetében arra a kérdésre, miszerint

számol-e olyan negatív forgatókönyvvel, hogy Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke, vagy az Európai Parlament illetékes bizottsága nem fogadja el a jelölését – 

ahogyan Trócsányi László esetében is történt.

Ismert: Ursula Von der Leyen egy férfi és egy női jelöltet kért minden állam- és kormányfőtől abban az esetben, ha nem az aktuális biztost jelöli újra.

A 27 tagú Európai Bizottságba minden tagállam egy biztost delegál, ezt követően az EP által megválasztott bizottsági elnök – ez újabb öt évre Ursula von der Leyen lesz – osztja szét a portfóliókat. A biztosi mandátum is öt évre szól, az új Európai Bizottság szeptemberben alakulhat meg. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. augusztus 01. 06:31
A cionista, magyarellenes Brüsszelnek megfelelni...
auditorium
2024. július 30. 16:45
Ursulàt kell dicsérni, hogy milyen éleslátóan tudja kiválasztani munkatársait és töretlen bizalma iránt hálát mutatni. Mert ő ezt a stilust kedveli.
billysparks
2024. július 30. 10:19
Bla... Bla... Bla.... Semmirevaló tróger eu-$ politikusok. Gittegylet.
Tegnap
2024. július 30. 08:43
Remélni kell, de a korrupt jenkibérenc nácikurva és bandája nem a munkájuk és minőségük alapján ítélik az embereket. Arra is fogadni mernék, hogy megpróbálják megakadályozni, hogy egyáltalán legyen egy magyar biztos, mert “Putyin ügynöke” lenne. Hogy benne van a szerődésben? Ugyan, ott jogállam van, echte brüsszeli módra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!