Minden eddiginél durvább sértést kapott Magyarország Ukrajnából

2024. július 03. 09:47

Kárpátalja bekebelezését és egy szeparatista enklávé létrehozását vizionálja az ukrán politikai szakértő, aki azzal is vádolja Magyarországot, hogy az oroszokkal egyeztetett, mielőtt kialakította álláspontját a nemzeti kisebbségek védelméről.

2024. július 03. 09:47
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Magyarország a kisebbségek védelmekor valójában egy szeparatista enklávé létrehozását követeli a nemzeti autonómia álcája alatt Ukrajna területén, Kárpátalja bekebelezésének kilátásba helyezésével – állítja Tarasz Zahorodnij ukrán politikai szakértő az NV tudósítása alapján. Szerinte sosem szabadna Kijevnek ilyen engedményeket tennie, mert akkor a többi szomszédos ország is ezt akarja majd elérni, ami elfogadhatatlan.

„Ha a követelésekben a magyarok szót oroszokra, a magyar nyelvet orosz nyelvre cseréljük, akkor láthatjuk, hogy

Magyarország azt erőlteti, ami Ukrajna keleti részén már megvalósult, azaz olyan ellenőrizetlen enklávékat, amelyeket valójában Oroszország felügyel.

Biztos vagyok benne, hogy a magyarok egyeztették az álláspontjukat az oroszokkal” – mondta Zahorodnij.

Hozzátette: Orbán Viktort ügyes politikusnak tartja, mert tudja, hol kell nagyot mondani, hol kell cselekedni és hol hátrébb lépni.

Nem a politikai szakértő az egyetlen Ukrajnában, aki rossz szemmel nézte a magyar miniszterelnök kijevi útját, az egyik legnagyobb ukrán lap sem fogta vissza magát, de az amerikai portáloknak sem tetszik a tűzszünet emlegetése.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
free-1
2024. augusztus 27. 08:13
Ki ez a náci-posztbolsi ukrán elemző? Ukrajna alkalmatlan egyetlen nemzeti kisebbség jogainak, megmaradásának és pláne fejlődésének biztosítására, minegy hogy eg y10 milliós orosz vagy egy 20.000-es szlovák kisebbségről legyen szó. Egy rasszista-postfasiszta-postkommunista államvezetés és közgondolkodás van ebben az országban. Csak az ultranacionalista-rasszista ukrán szavazóknak kedvez ez a hatalom. Az ilyen országokat nemzetközi gyámság alá kellene helyezni. Mi az hogy bármelyik népcsoportnak a könyveit égetik az utcán? Hol vagyunk? Újra a náci-Németországban a zsidóüldözések korában?
FreedomE3
2024. augusztus 26. 23:46
Megkezdődött a visszaszámlálás, náci-zöld Azov békák!
VeressZoltán
2024. augusztus 26. 20:25
Ha nem akarjátok, nem lesz tűzszünet. Hajrá az utolsó ukránig!
esvany-0
2024. augusztus 26. 12:52
"Ukrajna keleti részén már megvalósult, azaz olyan ellenőrizetlen enklávékat, amelyeket valójában Oroszország felügyel." Hülye Zselé, volt rá 8 évetek, hogy tárgyaljatok és egyezzetek meg a kelet-ukrajnai orosz kisebbség státuszáról a minszki egyezmények alapján. Ehelyett 8 évi ágyúzás után le akartátok rohanni őket, Putyin meg beelőzött. Ezért panaszkodsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!