„Ezért jár a Nobel-békedíj” – a Welt kommentelőinek ezrei álltak ki Orbán Viktor békemissziója mellett, Brüsszellel szemben

2024. július 06. 14:13

A Welt beszámolója alatti többezres hozzászólás nagy része a magyar álláspontot támogatja.

2024. július 06. 14:13

Nyitókép: Nikolas Kokovlis/ AFP

 

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, az EU-elnökség első napjaiban Moszkvába látogatott, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Az esemény heves kritikákat váltott ki az EU köreiben. Josep Borrell például azt hangsúlyozta, hogy Orbán Viktornak nem volt mandátuma Brüsszeltől erre az útra, és a látogatás kizárólag Magyarország és Oroszország közötti bilaterális kapcsolatokat érinti. De Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Olaf Scholz német kancellár is nemtetszését fejezte ki a kormányfő békemissziója kapcsán.

Ezt is ajánljuk a témában

A Welt a lemondott találkozó miatt aggódott, de a kommentelői Orbán Viktor mellé álltak

A magyar kormányfő békemissziója kapcsán a Welt többek között arról írt, hogy Magyarország lemondta a hétfőre tervezett találkozót Annalena Baerbock (Zöldek) szövetségi külügyminiszter és kollégája, Szijjártó Péter között Budapesten, mivel mint azt a magyar kormányfő bejelentette: hétfőn újabb találkozó következik a békemisszió kapcsán.

A Welt cikke szerint a szövetségi külügyminisztérium sajnálja a lemondást, mert „egy komoly és őszinte személyes megbeszélés a két külügyminiszter között (...) nagyon fontos lett volna Orbán Viktor miniszterelnök meglepő és koordinálatlan moszkvai útja miatt” – tette hozzá a tárca.

Csakhogy a Welt beszámolója alatt többezer hozzászólást írtak, amelyek nagy része a magyar kormány és békemissziója mellett áll ki. Lefordítottunk néhányat közülük, melyeket alább közlünk:

  • Claude T.: 

„Végre valaki, aki képes komoly béketárgyalásokat folytatni. Az óvoda többi részét aligha veszi komolyan Vlagyimir.”

  • Manfred W.:

„Orbánt Putyin minden bizonnyal komolyabban veszi, mint v.d. Leyent, Borrellt, Scholzot stb. Orbán korábban Zelenszkijnél volt, lehet, hogy Putyinnak üzent? Egyértelmű, hogy az EU politikája az ukrajnai háborúval kapcsolatban eddig kudarcot vallott”

  • Joseph T.:

„Senki sem veszi Bärbockot komolyan. Az, hogy ott van-e vagy nincs, teljesen mindegy.”

  • Konrad B.:

„Bárki, aki még észnél van, valószínűleg nélkülözheti Ms. Baerbock erkölcsi utasításait.
Az éghajlatnak is jó.”

  • Gernot G.:

„Magyarország lemondja Baerbockot, Kína lemondja Habecket, Izrael lemondja a német beavatkozást, a gazdasági fejlődés lemondja Németországot – hogy lehet?”

  • Jörg G.:

„A magyarok nem akarják hallgatni a moralizáló dadogást...na és? Megértem, hogy a magyarok nem akarják vesztegetni az idejüket.”

  • Alexander W.:

„A legjobb esetben, idén végre visszatér a béke. Orbánnak és az EU-nak itt van lehetősége fontos szerepet játszani. 

Ezért jár a Nobel-békedíj.”

 

Összesen 369 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2024. július 08. 14:49
A vér nem válik vízzé. Bérbok asszony nehezen dolgozza fel, hogy a szolganép külügyminisztere inkább Moszkvába utazik... Waldemar Baerbock, aki mérnökként dolgozott egy légvédelmi ágyúkat javító egységben, „teljes mértékben támogatta a nemzetiszocializmust” – idézi az aktát a Focus. Az akta szerint Waldemar Baerbock ezredes „elkötelezett nemzetiszocialista” volt. A cikk szerint a rokon nagy rajongója volt Hitler Mein Kampf című könyvének, és még kitüntetést is kapott a náciktól, a Kardos Érdemrend lovagkeresztjét. A náciknál ez „az ellenséges tűz alatt végrehajtott akcióban szerzett különleges érdemekért, vagy a katonai hadviselésben szerzett különleges érdemekért” járó magas rangú kitüntetés volt.
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. július 07. 00:20
Nem értem, hogy Annalena mit akart megtárgyalni Szijjártó Péterrel. Arról volt szó, hogy feminista külpolitikát folytat! Akkor pedig semmi keresnivalója egy férfi külügyminiszternél. Micsoda elvtelenség!
Mindenhova
2024. július 06. 22:43 Szerkesztve
Szeretne vezényelni, mint Tuskónak. Érzékenyíteni, győzködni, kioktatni. Csak itt nem várják tártkarokkal :D De egyébként is minek találkozni vele? 360°-ban forgolódik, lehet, h. már magára is tekeredett a szerencsétlen :D
Kotucso
2024. július 06. 21:13
Annalena várjon szépen a sorára. Először a fontos dolgokat kell intézni, aztán udvariasságból fogadva lesznek az idióták is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!