Boris Johnson szerint Trumpnak megvan az ereje és a bátorsága, hogy békét teremtsen

2024. július 22. 07:39

A volt brit miniszterelnök optimista a háborút lezárást illetően, ha és amennyiben novemberben Trump fogja megnyerni az amerikai elnökválasztást.

2024. július 22. 07:39
Boris Johnson Delivers Farewell Remarks At No10

Nyitókép: Dan Kitwood/Getty Images

A volt brit miniszterelnök, Boris Johnson szerint Trump megválasztása után képes lenne békét teremteni Ukrajnában és új kapcsolatot kialakítani Oroszországgal. Johnson szerint Ukrajna győzelme – megfelelően kezelve – paradox módon, egy új és sokkal jobb kapcsolatot eredményezne Oroszországgal a nyugati világ számára.

Johnson a Daily Mail brit lapban publikált írásában kifejtette, hogy Donald Trump rendelkezik az ehhez szükséges erővel és bátorsággal. A brit politikus szerint Trump képes lesz megakadályozni a konfliktus eszkalálódását. 

Boris Johnson emellett kiemelte, hogy Trump pontosan érti a helyzet súlyosságát: 

Ukrajna veresége Amerika számára is hatalmas kudarcot jelentene. A volt miniszterelnök szerint Trump képes lenne úgy véget vetni a háborúnak, hogy az Ukrajna és a Nyugat számára kedvező legyen. 

Johnson szerint ehhez kétlépcsős megközelítés szükséges: először is meg kell erősíteni Ukrajna katonai támogatását, és lehetőséget kell adni Kijevnek arra, hogy a kapott fegyvereket szélesebb körben használhassák. Így Ukrajna visszavághatna az oroszoknak és jobb alkupozícióba kerülne.

A nagyszerű alku

A politilkus szerint Trump „nagyszerű alkut” lenne képes kötni, amelyben Putyinnak legalább a háború előtti, 2022-es határokig vissza kellene vonulnia, és Ukrajna többi részét szabad országként kellene elismernie, akár az EU-n és a NATO-n belül is. Emellett Johnson szerint különleges védelmet kellene biztosítani az orosz ajkú lakosság számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2024. július 22. 13:54
hogy nem szakad rá az ég...
Ati Papa
2024. július 22. 13:52
Sok cikket elolvasva sokan Trumpot tartják az új messiásnak és úgy várják, mint a megváltót. Intő jel lehet azonban az, hogy ő is csak egy párt tagja és egy hivatalnok lesz elnökként is. Óriási erők állnak mellette és vele szemben. Ráadásul ő sosem mondta azt, hogy Európát akarja naggyá tenni (bolond lenne), végig arról beszélt, hogy tegyük Amerikát naggyá AGAIN. Ha leállítja a háborút ugrik átmenetileg a hadiipar óriási bevétele, munkahelyek ezrei válnak fölöslegessé. Szóval az csak porhintés amit mond, Várjuk ki a végét. Nagyanyám egykori mondása: Vacsora után a maradékkal!
Palatin
2024. július 22. 11:33
Azért csak óvatosan. A CIA mindenképpen le akar számolni az oroszokkal. Biden bár visszalépett a jelöléstöl, de JANUÁRIG Ö AZ ELNÖK. Ehhez ragaszkodik, erröl nem mondott le. Igy a CIA-nak van még egy fél éve, hogy olyat tegyen, ami megakadályozhatja azt, hogy Trump megváltoztassa az irányt. A CIA akármeddig elmehet ebben, nem szívbajosok. Az egyetlen korlát az, hogy az USA-ban ne fajuljon odáig a helyzet, hogy véres, lecsillapíthatatlan polgárháborúra kerüljön sor. Ez egy nagyon tág határ. Hogy a külföld mit szól az amerikai belpolitikához, az öket nem érdekli Az USA nagyon jól tudja, hogy ha nem robbantanak ki világháborút, akkor nem tudják tovább megtartani a hegemonikus világuralmukat, mert a BRICS rohamosan fejlödik, és világ népei ugyancsak rohamosan fordulnak el az USA-tól. Tehát egy szilárd világbéke az USA hatalmának nagyon jelentös visszaesését fogja jelenteni. Nagyon jól tudják, hogy az ukrajnai háború az utólsó esélyük arra, hogy megtartsák pozicióikat. Ez elgondolkodtató
Ernest01
2024. július 22. 11:31
Kétszínű geci!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!