Zsidógyűlölettel vádolják Josep Borrellt, az EU külügyi képviselőjét

2024. június 04. 20:41

Az Európai Zsidó Szövetség szerint a politikus elferdíti az Európai Unió tagállamainak konszenzusos álláspontját.

2024. június 04. 20:41
NATO Foreign Ministers Meeting April 2024

Nyitókép: Omar Havana/Getty Images

Az Európai Zsidó Szövetség (EJA) élesen bírálta Josep Borrellt, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét, azzal vádolva őt, hogy Izrael szélsőséges bírálatával hozzájárul az EU-ban az antiszemitizmus fokozódásához, írja az Euronews

Kapcsolódó vélemény

Tóth Tamás Antal

Magyar Nemzet

Idézőjel

Nem csak, hogy létezik ez a Weber-terv, de évek óta dédelgetik, ízlelgetik, formálgatják.

Az EJA szerint Borrell ismétlődően Izrael-ellenes elfogultságot tanúsít, például azt állította, hogy Izrael szándékosan éhínséget okoz Gázában. Ezt Izrael visszautasította. 

Továbbá Borrell szerint Izrael hozta létre a Hamászt, ami kritikusai szerint antiszemita összeesküvés-elmélet. 

Az EJA állásfoglalása szerint Borrell túllépi megbízatása kereteit és saját kezdeményezésére módosítja az EU hivatalos álláspontjait Izraellel kapcsolatban.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Úttalan utakon
2024. június 09. 07:50 Szerkesztve
Nem Borelll az egyetlen eus vezető, aki a tagállamok helyett a saját (vagy gazdái?) álláspontját képviseli. Sőt, sokfelé a választott kormányok sem a választóik akaratát képviselik, mert az szerintük csúnya populizmus, ami már-már a diktatúra szinonimája, a populizmus náluk súlyosabb bűn, mint a hazaárulás...
iphone-13
2024. június 05. 08:40
Borrell egy aljas mocskos libri patkány.
nempolitizalok-0
2024. június 05. 08:06 Szerkesztve
Izrael bírálata nem antiszemitizmus, ahogy a zsidók bírálata sem az. Antiszemitizmus mondjuk, a mocskos zsidó. A zsidók nem értik, miért utálja őket az egész világ. Hát ezért, mert ha valaki kritzálja tetteiket, azonnal nekiállnak kikészíteni az illetőt, hiszen a zsidók mindenhol ott vannak, ráadásul vezető poziciókban.
syphax
2024. június 05. 07:59
Borell VALÓBAN ANTISZEMIITA.. CSAKHOGY AZ ANTISZEMITIZMUS MA MÁR--"NYUGATON" ÉS AZ USA-BAN-- HOVATOVÁBB NEMHOGY BŰN LENNE, DE DIVAT SŐT: SIKK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!