Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szembeköpi választóit a német külügyminiszter, továbbra is öntené a pénzt az ukrán háborúba (VIDEÓ)

2024. május 21. 11:10

„Ukrajnának az orosz rakéták és drónok ellen sürgősen szüksége van a további légvédelemre” – jelentette ki Kijevben a német külügyminiszter.

2024. május 21. 11:10

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az Insa közvélemény-kutató cég azt kérdezte a német választóktól, hogy min kellene spórolnia a Scholz-kormánynak. A németek 40 százaléka azt válaszolta, hogy az Ukrajnának szánt pénzeken spórolna. Ez a legmagasabb arány a tíz vizsgált terület közül.

A legfrissebb értesülések szerint kedden reggel váratlanul Kijevbe érkezett Annalena Baerbock német külügyminiszter, aki a fenti tények ellenére további 

nemzetközi segítséget sürgetett az ukrán légvédelem megerősítésére az orosz légitámadások ellen.

„Ukrajnának az orosz rakéták és drónok ellen sürgősen szüksége van a további légvédelemre” – jelentette ki a külügyminiszter, aki már hetedik alakommal jár az ukrán fővárosban a háború kirobbanása óta. Baerbock keddi látogatását előzőleg biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra.

A német külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Kijev szövetségeseinek „egyesíteniük kell az erőiket” egyfelől Ukrajna érdekében, másfelől azért, hogy – mint mondta – Vlagyimir Putyin orosz elnök ne küldhessen orosz csapatokat „a saját határainkra”.

Már csaknem egymilliárd euró támogatás gyűlt össze az ukrán légvédelemre

Baerbock emlékeztetett rá, hogy német kezdeményezésre már csaknem egymilliárd euró támogatás gyűlt össze az ukrán légvédelemre. Hozzáfűzte: 

keményen dolgozunk azon, hogy ez az összeg tovább nőjön”.

„Minden követ sokszor megmozgatunk, és egy további Patriot-egységgel jutottunk tovább” – mondta arra utalva, hogy Kijev korábban két amerikai gyártású Patriot légvédelmi rendszert kapott, és a német kormány a közelmúltban tett ígéretet egy harmadik átadására.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a német külügyminiszter látogatásának előestéjén szintén az ukrán légvédelmi rendszer megerősítését és Ukrajna nyugati vadászgépekkel való felszerelését sürgette a szövetségeseinek szóló üzenetében.

Így érkezett meg a német külügyminiszter Kijevbe:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

(MTI)

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2024. május 25. 15:01
A német nőket is az ukránok népességarányukon felül erőszakolhatták meg. Az ukránok a szovjet Vörös Hadsereg gyalogos hadosztályai személyzetének harmadát adták 1944. július 1-én. (33,93%) Amikor Közép-Európa megerőszakolását megkezdték. Azt jelenti, hogy minden kommunista gaztett egy harmadáért felelősek: háborús bűnök, nemi és egyéb erőszak, rablás, deportálás, minden. Forrás: A. P. Artyemjev: Bratszkíj bojevoj szojúz narodov SSSR v velikoj otecsesztvennoj vojne, Moszkva, 1975, 59. old.)
mai nap
2024. május 21. 19:04
Nem fogja érezni: megmondta, hogy őt a választók nem érdeklik.
Csendesgyöngy
2024. május 21. 14:53
Annalena Baerbock annak az elfajzott elitnek a csicskája, akik a háborúból hasznot húznak. Egyáltalán nem létezne háború, ha azok finanszíroznák a háborúkat, akik döntenek róluk. Viszont nem azok finanszírozzák a háborút akik döntenek róla - ezt a kellemetlen feladatot az adófizetőkre hárítják. Mind a jelenlegi adófizetőkre, a közvetlen adók és az infláció formájában, mind a jövő adófizetőire az államadósság formájában.
Mich99
2024. május 21. 14:00
Ez egy intelligencia-mentes amerikai robot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!