Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A neokon/liberális keresztes lovagok más vérére szentháborúznak

2024. június 16. 21:12

Abban biztos vagyok, hogy egyes nyugati hatalmak nem hogy nem tettek meg mindent, de inkább akadályozták a békekötést.

2024. június 16. 21:12
Ukraine Conference - Mecklenburg-Western Pomerania
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Kép forrása: Jens Büttner/Getty Images

 

„Dúl a vita arról, lehetett volna-e békét kötni 2022 tavaszán.

Nos, abban biztos vagyok, hogy egyes nyugati hatalmak nem hogy nem tettek meg mindent, de inkább akadályozták a békekötést

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt azért is mondom, mert láttuk ugyanezt a minszki folyamat során is. Ez nem valami orosz dezinfó, ezt tényszerűen tudjuk. Na mindegy, természetesen ez is hitbeli kérdés.

Azt is fel kellene fogni: volt legalább valami esély 2022-ben, a nullánál több, ezt a felek nem használták ki és ennek legnagyobb vesztese Ukrajna lesz. Jöhetnek ki újabb és újabb cikkek, értelmezések. Messze még a végső ítélet. De a nullánál azért több volt az esély. Természetesen mindenki úgy értelmez mindent, ahogy akar, a NYT-is, Anton Bendarjevskiy kollégám is, én ezt így látom.

Az viszont mindenhol egyöntetűen lejön (FA, NYT) hogy Bucsa csak egy indok volt, amit szépen felmondott a teljes nyugati sajtó. Emlékszünk erre a kórusra? Na az mi, ha nem manipuláció – mert valójában a háború folytatásának megindoklása volt a nyugati közvélemény részére. Ezt vajon ebből felfogják végre a nyugati narratívát máig hívőként feléneklő emberek?

Nem, nem Bucsa miatt bukott meg a béke lehetősége. Pont. Szerintem egyébként főként azért, mert garanciákat nem akart adni a Nyugat, és Kijev mellett ők is elhitték, hogy Oroszország legyőzhető. Az ukránokat én nem kritizálom, az ő életük, de a neokon/liberális keresztes lovagokat igen, mert más vérére szentháborúznak.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyébként az egész vita nem von le semmit abból az alapvető tényből, hogy 2014-ben és 2022-ben is Oroszország követett el katonai agressziót, 2022 óta minden képzeletet felülmúlóan brutálisat.

A valóság az, hogy mind a két narratíva hamis – a »háborúba belekényszerített« Oroszországé, és a »csak a békén munkálkodó áldott jó nyugaté«. A nyugatiak rengeteget tettek azért, hogy az oroszok erre a végzetes pályára álljanak. De annyira hisznek saját narratívájukban, hogy fel sem fogják. Az oroszok meg, hogy úgy mondjam, nem a finom visszafogottságukról híresek. 

Azt pontosan tudom, hogy milyen címkéket fogok ezért a posztért kapni – különösen a nyugati narratíva hívei részéről. Ez pont annyira nem érdekel, mint amit egyes jobbos portálok komment rovatában kapok. Nem a népszerűség a cél, hanem a valóság leírása. Tévedni tévedhetek, de valóságnak azt gondolom, amit írok és mondok.”

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 17. 17:42 Szerkesztve
Demkó úr, 2014 mi is történt akkor Ukrajnában? Bizony az USA egyik “színes forradalma”, némi odesszai tömeggyilkossággal megfűszerezve, ahol mi sem természetesebb oroszokat mészároltak le a plüss nyuszi ukranok. Majd felmondták a Krimre vonatkozó szerződést. Ha szakértő lenne, Demkó úr, akkor tudná, hogy a Krím az egyetlen meleg tengeri kijaroja Oroszországnak. Na ezt a büdös életben nem fogja elengedni. Azután 2014-2022 között sok ezer orosz nemzetiségű, de ukrán állampolgárságú embert öltek meg a nemnáci ukranok, közben rohamléptekben fegyverezte fel és képezte ki a NATO az ukrán hadsereget. Igaz akkor is amit csá lehetett elloptak az ukranok. Szoval ennyit a “brutális és alaptalan” orosz “agresszióról”. Szerintem maradjon csendben.
catalina11
2024. június 17. 10:39
A valóság az, hogy mind a két narratíva hamis – a »háborúba belekényszerített« Oroszországé, és a »csak a békén munkálkodó áldott jó nyugaté«. A nyugatiak rengeteget tettek azért, hogy az oroszok erre a végzetes pályára álljanak." rengeteget???? mindent!! akárcsak az első és második világháborúban!!
catalina11
2024. június 17. 10:37
a zsidó Rosenthal: "Ez az igazság még a fajankónak is nyilvánvaló lesz, amint a történelmet vizsgálja és látja, hogy az összes háborút fehér a fehér ellen vívta, hogy mi nyeregben maradhassunk. ..." van még kérdés?
Bp1964
2024. június 17. 09:08
Esetleg érdekes lenne hallani Demkó véleményét My Lai-ról vagy Abu Ghraib-ról. De hát nem azért gurulnak a dollárok neki, hogy azokról tudjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!