Fico évek óta egy rossz szót sem szólt a magyarokra, míg a Kácer félék folyamatosan lázítanak

2024. május 21. 15:46

Még annyit a szlovák nyugatos européerekről : az égvilágon semmit sem tettek az elmúlt években a magyar közösség helyzetének javítására.

2024. május 21. 15:46
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Kacer szerint az orosz elnök deklarált stratégiai célja egy nyugat-u.-i bábállam létrehozása, valamint Kárpátalját odaadnák MO-nak, valamint egy esetleges déli határváltoztatással is fenyeget.

Tehát épít a »magyar fenyegetettségre« a mondanivalójában, azt mondván, hogy a jelenlegi szlovák kormány kollaborálna, és odaadná szl. déli részét is MO-nak. Később azt állítja, hogy "gyáva politikusaink vannak" (mármint szl.-nak) és többek között »nem törődnek a területi integritással«.

Azaz egy uniós választásokra készülő/kampányoló, magát progresszívnek tartó »Demokrati« (demokraták) nevű párt 2024-ben, kijátsza a »magyar kártyát« Szlovákiában, sőt, gyűlöletet kelt nem csak a magyarok, hanem Szlovákia megválasztott vezetői ellen is – amit Kacer mond ugyanis hazaárulással vádolás. Ezután – ilyen légkörben történik a Fico elleni merénylet.

Még annyit a szlovák nyugatos européerekről : az égvilágon semmit sem tettek az elmúlt években a magyar közösség helyzetének javítására. Caputova gyakorolt néhány emberi gesztust, ennyi. A gondolkodásukról annyit, hogy többüktől hallottam, hogy Szlovákiában nincsenek magyarok, csak magyarul beszélő szlovákok – Jaro-tól is, úgyis asszimilálódni fognak, nyugodjunk bele (ezt egy magas rangú szlovák diplomata vágta az arcomba)

Ezt is ajánljuk a témában

A »nyugatos« éra alatt simán alkalmazzák Benes dekrétumokat, legalább négy embert fosztottak meg földjétől ezen az alapon az elmúlt években. Van egy elnyomó nyelvtörvény, nincs egyenlőség sem jelképekben, sem az anyagi támogatásokban (a magyar térségek alulfejlesztettek), minden úgy van kialakítva, hogy magyarnak lenni hátrány legyen.

De nagy arccal beszélnek európaiságról, zsarnokságról. Ennyit a szlovák nyugatosokról (elnyomók) – meg azokról a magyar liberálisokról, akik nem akarják észrevenni kik a kollégáik – vagy nem is érdekli őket.

Ezt majd még megírom hosszabban is valahol, van jópár emlékem a kérdésben.

Ps. Nem felejtetem el, mi történt Malina Hedvig ügyében. De Fico évek óta egy rossz szót sem szólt a magyarokra, míg a Kácer félék folyamatosan lázítanak. Hogy mi bomlott meg benne, nem tudom, talán a fia betegsége változtatta meg, de ez már az elképesztő szint. Persze ebből nem lesz botrány sehol külföldön, pedig nettó gyűlöletkeltés, amit csinál.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:42
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­k­­e­l­d­­ ­­­a­­ ­s­­z­e­­x­­i­ ­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Patika
2024. május 22. 19:59
Demkó papa te meg egyre több rossz szót szólogatsz, ami lassan feledhetővé teszi az írásaidat. (de te tudod csak folytasd ha ez a célod)
auditorium
2024. május 22. 17:55
Felesége Katarina Szalayova. Miért utálná a magyarokat ?
Reszelő Aladár
2024. május 22. 08:00
100+ éve ezt jól kitalálták. Ők kaptak egy óriási kisebbséget, amit 100 év alatt sem tudtak integrálni, meg egy zsaroló kártyát, hogy mi se arcoskodjunk velük szemben. 100+ éve nem számítottak a nemzetiségi arányok, ha egyszer visszatérhetne a Felvidék, akkor sem fog. Legfeljebb sokan megtalálnák a rég elfeledett magyar identitásukat és kellene pár Doulingo kurzus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!