Nem finanszírozná tovább a holland kormány az elutasított menedékkérők elszállásolását

2024. szeptember 04. 22:53

Marjolein Faber migrációs miniszter úgy véli, „olyanokról van szó, akiknek már rég el kellett volna menniük”.

2024. szeptember 04. 22:53
null

Nyitókép: PHIL NIJHUIS / ANP MAG / ANP via AFP

Megszüntetné a holland kormány azon menedékkérők elszállásolásának finanszírozását, akiknek a kérelmét elutasították és felszólították őket a hazatérésre – jelentette be szerdán a holland menekültügyi és migrációs miniszter. Marjolein Faber úgy véli, „olyanokról van szó, akiknek már rég el kellett volna menniük”. 

A holland állam jelenleg ugyanis 30 millió eurót (11,7 milliárd forint) fordít arra, hogy szállást és ételt biztosítson az elutasított menedékkérők számára; 

az első ilyen jellegű kezdeményezést pedig még 2018-ban indították el. Bár a jelenlegi szabályozás értelmében azoknak, akiknek nem fogadták el a menedékkérelmét, el kell hagyniuk a menekültszállást és haza kell térniük, több ezren húzták meg magukat templomok vagy karitatív szervezetek által működtetett átmeneti szállásokon.

(MTI)

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backstablive
2024. szeptember 05. 11:30
Ehelyett adjanak 2-3 kg banànt mindnek hogy tulèljèk.
Kristály
2024. szeptember 05. 10:16
Ezért büntetik Magyaroszágot milliárdokra mert nem tudják ide üriteni a migráns hordát. Soros mindjárt agyvérzést kap hogy a milliárdos büntetés ellenére nem müködik, hiában a tulajdona az eus biróság.
jooeee
2024. szeptember 05. 09:20
Azonnal brüsszeli szankciót a hollandoknak!
Zsolt75
2024. szeptember 05. 06:51
Majd szereznek maguknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!